Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvojis "Pīters Pens"

Dailes teātris jauno sezonu un vienlaikus arī skolas sākumu atzīmējis ar krāšņu izrādi bērniem "Pīters Pens". 

Foto: Gunars Janaitis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Gunars Janaitis.

Draiskulīgais zēns Pīters Pens, kurš negrib izaugt liels, toties māk lidot, ne no kā nebaidās. Naktīs viņš apciemo Dārlingu ģimenes bērnus, lai klausītos Vendijas māmiņas vakara pasakas. Arī Vendija zina daudzas pasakas, tāpēc Pīters grib, lai viņa dodas tam līdzi uz Nekurnekadzemi un kļūst par māmiņu visiem pazaudētajiem puikām.

 

Un tad tik sākas piedzīvojumi! Nekurnekadzeme ir brīnumu un pasakainu radījumu pilna – te ir laumiņas gaisā un nāriņas lagūnā, indiāņi un mežonīgie zvēri. Brīnumiem Nekurnekadzemē nav ne gala, ne malas. Bet te draud arī briesmas un ir jāizcīna īstas kaujas ar briesmīgajiem pirātiem un viņu šausminošo vadoni kapteini Āķi. Visi bērni izaug lieli un vairs nemāk lidot, izņemot Pīteru Penu. Un tā būs vienmēr.

Jauniestudējumā „Pīters Pens” titullomā ir Dainis Grūbe, bet Ilze Ķuzule-Skrastiņa atveidos Vendiju. Pārējās lomās - Kristīne Nevarauska (Skārdulīte), Indra Briķe (Dārlinga kundze / Lielā Milzu Mazpantera), Artis Robežnieks (Dārlinga kungs / Indiānis), Kaspars Zāle (Džons, Vendijas brālis), Pauls Iklāvs (Maikls, Vendijas brālis), Gints Grāvelis (Kapteinis Džespers Āķis), Juris Bartkevičs (Bocmanis Smīks), Pēteris Liepiņš (Džentlmenis Stārkijs), Ērika Eglija (Debestiņa), Artūrs Dīcis (Tutū, neveiksminieks), Edijs Zalaks (Drusciņš, iedomīgais), Niklāvs Kurpnieks (Nena / Sprodziņš), Anete Krasovska (Kundziņš, aušīgais), Ieva Sarma (Kalponīte Liza / Tīģerlilija / Džeina), Alise Bokaldere (Nekurnekadputniņš), Kitija Geidāne, Emīlija Berga, Linda Karlsone, Elizabete Linde (Nāriņas / Krokiji) un Annika Auziņa (Indiāniete).

Reklāma
Reklāma

Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, komponists Kārlis Auzāns, horeogrāfe Liene Grava, video mākslinieks Roberts Rubīns un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. 

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv