“Meitenīt, es gribētu no jums bērnu!”

Šajā vasarā skatītājiem tiks piedāvāta jauna, muzikāla un pozitīva vasaras izrāde “Gribu bērnu!”, ko tās veidotāji, izrāžu apvienība “Panna”, nodēvējuši par juteklisku komēdiju normāliem cilvēkiem, jeb demogrāfisko sprādzienu divās daļās. Izrāde būs skatāma vasarā, astoņu pilsētu brīvdabas estrādēs un tās iecere ir radīt pozitīvas emocijas, rosināt sabiedrību aktīvāk iesaistīties demogrāfiskās situācijas uzlabošanā, uzdrošināties pieņemt lēmumus un domāt par labo.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Demogrāfiskā situācija un skaitļi par dzimstību Latvijā nav iepriecinoši. Vēlme oficiāli slēgt laulību samazinās. Attiecību dibināšana un attiecību veidošanas prasmes ir vājas. Internetu un medijus pārpludina pamācības un testi, kas saskarsmi padara par komiksu cienīgu nodarbi.

 

Kādā dziesmā teikts:

Diemžēl mēs esam

Tik daudz, cik mēs esam

Un vairāk mēs nevaram būt...

 

Izrādes veidotāji domā, ka varam gan. Un kā vēl! Vajag tikai sev pateikt, ka gribēt būt vairāk ir normāli un jēdzīgi, ne tikai cilvēku skaita izpratnē.

Tautā mīlētie aktieri Ģirts Ķesteris, Maija Doveika, Zane Daudziņa, Marija Bērziņa un Aldis Siliņš grib vairāk. Kāpēc gan neiesvilināt skatītāju sirdīs patiesas ilgas un emocijas par savstarpējo attiecību dzīvinošo spēku, tieši šādam nolūkam veidotā izrādē - ārpus seriāla “UgunsGrēks” rāmjiem?

“UgunsGrēks” ir ilgākais latviešu dialogu seriāls pašmāju televīzijas vēsturē. Neticami, ka tā situācijas, notikumus un tekstus rada divas simpātiskas latvietes – Gunta Kalniņa un Inta Bernova, kuras ir arī jaunās komēdijas “Gribu bērnu!” autores. 

 

2013. gada 28. janvārī teātra kafejnīcā notika vēsturiska lēmuma pieņemšana par jaunas, pirmās seriāla estētikā balstītas latviešu komēdijas veidošanu. Tika nolemts, arī tas, ka tai jābūt gatavai pēc mēneša un jābūt pacilājošai un pozitīvai komēdijai. Neticami, bet pēc mēneša tā notika!

Pozitīvā un pacilājošā tēma, par to, ka iespējams ir tiešām viss, ko mēs vēlamies, arī ir izrādes varoņu atklāsme un cerība.

 

Izrādes režisors Juris Rijnieks provocē: iedomājieties, puisis uz ielas pieiet klāt nepazīstamai meitenei un saka: “Meitenīt, es gribētu no jums bērnu!” Šoks! Un kāds vēl! 

Pasmaidiet! Viss taču tikai sākas! Varbūt tieši šis stāsts beigsies labi. Lai kādi ir laiki vai apstākļi, puiši un meitenes dosies viens otram pretī jaunu attiecību veidošanas ceļā. Galvenais ir gribēt un uzdrošināties – mīlēt cilvēku, kuru tu gribi mīlēt, strādāt darbu, kuru tu gribi strādāt un radīt lietas, kuras tu gribi radīt. 

Izrāde “Gribu bērnu!” uzsāk savu ceļu pa Latviju. Pasmaidiet! Jūs gaida sirsnīgas emocijas un smiekli divu stundu garumā!

Reklāma
Reklāma

 

Izrādes radošā komanda:

Režisors Juris Rijnieks, scenogrāfs Ivars Noviks, komponists Niks Matvejevs un autores – Gunta Kalniņa un Inta Bernova. 

 

Izrāde būs skatāma vasarā brīvdabas estrādēs:

Kuldīgā (17. jūlijā, Kuldīgas pilsētas svētkos),

Jēkabpilī (21. jūlijā),

Bauskā (27. jūlijā),

Madonā (4. augustā),

Talsos (10. augustā),

Tukumā (17. augustā),

Saldū (18. augustā),

Saulkrastos (24. augustā).

Biļetes - Biļešu Paradīzes kasēs.

 

Par Izrāžu apvienību “Panna”

Izrāžu apvienība “Panna” pirmo reizi veido izrādi brīvā dabā. Tūkstošiem skatītāju visā Latvijā  jau iepazinuši “Pannas” stand-up izrādes “Tētis”, “Tāda es esmu', “ Puse no sirds”, “Līgavainis, kas  likušas skatītājiem izjust priekau un jautrību  gandrīz visos kultūras centros Latvijā, kā arī priecējušas tautiešus, viesojoties Īrijā un Zviedrijā. 

 

Nu pienācis laiks doties brīvā dabā – vasarā!

Ieskaties: www.pannasteatris.lv