Dzīvā Bibliotēka - īstas sarunas ar īstiem cilvēkiem

Iedomājies - tev būtu iespēja iesaistīties personīgā sarunā ar kādu cilvēku, ko citādi, iespējams, tu nekad nebūtu saticis, un uzdot jautājumus par viņa dzīvi un pieredzi. Ko tu jautātu?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Š.g. 25. maijā Galleria Riga, plkst. 13-16 norisināsies  pirmā Pop-Up Dzīvā Bibliotēka Rīgā. Dzīvajā Bibliotēkā grāmatas aizstāj cilvēki un lappušu vietā ir aizraujošas sarunas. 

 

Iedomājies - tev būtu iespēja iesaistīties personīgā sarunā ar kādu cilvēku, ko citādi, iespējams, tu nekad nebūtu saticis, un uzdot jautājumus par viņa dzīvi un pieredzi. Ko tu jautātu?

 

Šī saruna ir Dzīvās Bibliotēkas idejas kodols. Dzīvās Bibliotēkas pasākumā apmeklētājiem ir iespēja pārlasīt dažādas ‘dzīvās grāmatas’ un iesaistīties ar tām sirsnīgās sarunās par to pieredzi. Galvenais šo sarunu mērķis ir barjeru nojaukšana un dialoga veicināšana starp dažādām sabiedrības grupām.

Dzīvā Bibliotēka darbojas kā mums ierasta bibliotēka, kur lasītājiem ir iespēja iznomāt grāmatu noteiktam laika periodam, taču šoreiz grāmatu vietā ir cilvēki - dažādas interesantas, radošas personības, kas ir atvērtas dalīties savā pieredzē un dzīvesstāstā ar bibliotēkas apmeklētājiem-lasītājiem.

 

Reklāma
Reklāma

 

Dzīvās Bibliotēkas pasākums ir izplatīts visā pasaulē. Tā ideja dzima 2000. gadā Dānijā un trīspadsmit gadu laikā pasākums ir norisinājies vairāk nekā 30 dažādās valstīs. Piemēram, Kanādā š.g. janvārī notika Nacionālā Dzīvās Bibliotēkas diena, kad 15 dažādās pilsētās norisinājās 24 Dzīvās Bibliotēkas pasākumi. Sestdien, 25. maijā ar Dzīvo Bibliotēku un tās ‘grāmatām’- stāstniekiem- būs iespēja iepazīties arī Rīgas iedzīvotājiem

Pop-Up Dzīvajā Bibliotēkā Rīgā piedalīsies vairāk nekā 10 dažādu grāmatu- tādas interesantas personības kā mācītājs, ielu muzikants, politiķis, biseksuāla sieviete, neredzīga dzejniece, eksotiskā latviete Lingita, homoseksuālis,  kulinārijas māksliniece, paralimpiskais sportists, pasaules apceļotājs, skatuves mākslinieks, dziedātājs un ‘expat eye on Latvia’ bloga autore. Iepazīties ar katras ‘grāmatas’ stāstu var pasākuma lapā: facebook/DzivaBiblioteka

Dzīvā Bibliotēka ir atvērta ikvienam, bez vecuma ierobežojumiem, bez iepriekšējas reģistrācijas un dalības maksas.

Nāc, izvēlies savu 'grāmatu' no Dzīvās Bibliotēkas plaukta un ļauj tās stāstam iedvesmot!

Pasākums Dzīvā Bibliotēka tiek organizēts ar tirdzniecības centra Galleria Riga, British Council Latvia, tipogrāfijas ADverts,  Birojnīcas, Very Berry un Latvijas ukraiņu kongresa atbalstu.