Brīvdienās notiks Pārdaugavas svētki

Sestdien, 25.maijā, rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti un gaidīti Pārdaugavā, kur no plkst.12 līdz 23 Arkādijas parkā notiks tradicionālie Pārdaugavas svētki. Šogad Pārdaugavas svētku tēma ir "Pārdaugavas 24 sejas", jo šajā Rīgas daļā ir tieši tik apkaimes, katra ar savu vizuālo tēlu, raksturu un tradīcijām. 

Brīvdienās jādodas uz Pārdaugavu - svinēt svētkus.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Brīvdienās jādodas uz Pārdaugavu - svinēt svētkus.

 

Pārdaugavas svētki tiks svinēti Arkādijas parkā un tā tuvējā apkārtnē. 

 

Parkā uz skatuves no plkst.12 visas dienas garumā notiks Pārdaugavas Kultūras centru un interešu izglītības iestāžu labāko kolektīvu koncerts, plkst.14 uzstāsies Ilga Reizniece ar folkloras kopu "Vārpas", plkst.16 klausītājus ar muzikāli dzejisku kolāžu iepriecinās pārdaugaviete, vokāliste Ieva Parša ar draugiem, plkst.17.45 sekos populārās mūzikas laiks. Plkst.18.15 jautrus deju rakstus izdancos deju ansamblis "Pērle", plkst.19 muzicēs grupa "Musiqq", bet plkst.20 visi aicināti uz zaļumballi kopā ar "Sesto jūdzi" un svētku noslēguma uguņošanu pie Māras dīķa.

 

Visu dienu Arkādijas parkā darbosies radošas darbnīcas, notiks dažādas jautras un sportiskas atrakcijas bērniem. No plkst.14 īpašā Kino teltī būs tikšanās ar Rozi Stiebru un Ansi Bērziņu, varēs skatīties animācijas filmas, bet plkst.15 filmu "Pēdējā tempļa hronikas". Būs skatāmas vairākas brīvdabas foto izstādes, tiks apbalvoti ideju konkursa Mīlestības aleja labākie autori. Darbosies amatnieku tirdziņš un kafejnīca.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt Sporta bāzē Uzvaras parkā no plkst.11 risināsies sacensības pludmales volejbolā un ielu basketbolā.

 

Interesantus pārsteigumus svētku apmeklētājiem sarūpējis Nodibinājums Rīga - 2014, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs un daudzi citi Pārdaugavas svētku dalībnieki. Turklāt daudzveidīgas programmas piedāvās tuvējie - Ojāra Vācieša un Jāņa Akuratera muzeji. Dažādas svētku aktivitātes varēs baudīt arī Kalnciema Kvartālā.

 

Svētki kļuvuši par gaidītu notikumu un, pateicoties pasākuma dalībnieku entuziasmam un apmeklētāju atsaucībai, ar katru gadu top plašāki un daudzveidīgāki. Ne visi pārdaugavieši apmeklē pašvaldības pasākumus pilsētas centrā, tāpēc tieši iedzīvotāju vēlme svinēt svētkus un piedzīvot šādu notikumu savas dzīves vietas tuvumā bija viens no iemesliem, kas mudināja Pārdaugavas izpilddirekciju šādu projektu īstenot, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas pašvaldībā. Arī vēsturiski zināms, ka Arkādijas parkā notikuši nozīmīgi pasākumi, svinēti svētki, rīkotas zaļumballes. Līdz ar to Pārdaugavas svētki ir arī vēsturiskas tradīcijas turpinājums.