Muzeju naktī Rīgas pilsētas izstāžu zālē Rīgas Mākslas Telpa - „INGREDIENTS” mežā”

Rīgas pilsētas izstāžu zāle Rīgas Mākslas Telpa (Kungu ielā 3  zem Rātslaukuma) Muzeju nakts 2013 ietvaros 18. maijā  ir sagādājusi īpašu piedāvājumu.

1_Jeremy Deller and Nick Abraham Our Hobby is DM Mashas drawing

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1_Jeremy Deller and Nick Abraham "Our Hobby is DM Masha's drawing"

 

Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt izstāžu zālē eksponētu starptautisko laikmetīgās mākslas izstādi  INGREDIENTS. Plkst. 18.30, 19.45, 21.00 notiks ekskursijas, kuras vadīs izstādes kuratore Inga Šteimane. Muzeju naktī izstādes apmeklētāji saņems kuponu, ar kuru varēs apmeklēt citas Rīgas Mākslas telpas izstāžu zālē rīkotās izstādes ar 50% atlaidi.

 

Rīgas Mākslas Telpa Muzeju naktī būs atvērta no 18.00 līdz 22.00. Ieeja izstāžu zālē par brīvu.

 

Izstādē INGREDIENTS piedalās piecpadsmit mākslinieki, un viņu vidū ir gan starptautiskas laikmetīgās mākslas zvaigznes – kā Džeremijs Dellers, Vilhelms Sasnals vai Ragnars Kjartansons, gan Eiropas mākslinieki ar šaurāku atpazīstamību, bet tikpat iedvesmojošām idejām un neizsīkstošu entuziasmu postmodernajā situācijā. 

Rīgas Mākslas Telpa Muzeju naktī būs atvērta no 18.00 līdz 22.00. Ieeja izstāžu zālē par brīvu.

Kuratore aicinājusi arī piecus latviešu māksliniekus, kuru darbi integrē Latvijas laikmetīgo mākslu starptautiskajā mākslas ainā – Ingu Ģibieti, Kasparu Zariņu, duetu, kurā strādā Laura Prikule un Eva Vēvere, kā arī Krišu Salmani, kurš šogad ir Latvijas paviljona mākslinieks Venēcijas biennālē.

 

Muzeju naktī dodamies uz Rīgas Mākslas Telpu!

Reklāma
Reklāma

{{ gallery }}

 

Izstādē varēs noskatīties britu Džeremija Dellera un Nika Abrahama filmu „Mūsu vaļasprieks ir Depeche Mode”, kas veltīta slavenās grupas faniem visā pasaulē, arī Krievijā un Austrumeiropā. Izstādē būs konceptuālas instalācijas, ko speciāli Rīgas Mākslas telpai radīs beļģu māksliniece Tinka Pitorsa, čehu mākslinieks Mihals Škoda un vācu mākslinieks Kristians Helvings. Latviešu gleznotājs Kaspars Zariņš speciāli „Ingredients” gleznojis četras gleznas.

 

Tāpat būs iespēja redzēt martā Berlīnē pirmizrādīto projektu „Dom Novogo Byta”, kas dodas pa pēdām spilgtajai krievu modernisma arhitektūrai Maskavā un fiksē tās pastāvēšanu mūsdienu Krievijā.

 

Starp izstādes autoriem ir Eiropas laikmetīgās mākslas biennāles Manifesta 9 (2012) dalībnieki - Beļģijas mākslinieki Mārtens Vanden Einde, Ketlīna Vermeira un Ronijs Heiremans. Vanden Einde apcer Eiropas politisko izzušanu, kā arī rada objektus no atkritumiem, kas izzvejoti no apokaliptiskajiem plastmasas „kontinentiem” visos zemeslodes okeānos. Vermeira un Heiremans videoinstalācijā „Rezidence. Derības uz dzīvi pēc nāves”, citējot Gētes „Faustu” un filmējot Ķīnas postindustriālajā vidē, runā par vērtībām. Divi izstādes dalībnieki – vācu māksliniece Kristiane Fihtnere ar sociālu stāstu palīdzību, bet somu mākslinieks Ari Sārto ar intīmu psihofizisku procesu vērojumiem – pievēršas mūsdienu cilvēka patībai.