4.maijā Lucavsalā notiks aktīvās atpūtas pikniks "Atklājam Lucavsalu!"

4.maijā, Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, sadarbībā ar Rīgas domi un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu no plkst.13 līdz 18 notiks Lucavsalas atklāšanas pasākums - aktīvās atpūtas pikniks "Atklājam Lucavsalu!". 

Lucavsalā būs lielākais bērnu rotaļu laukums. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lucavsalā būs lielākais bērnu rotaļu laukums. Publicitātes foto.

 

Pasākumā aicināti piedalīties visi Rīgas pilsētas iedzīvotāji un viesi, lai sportiskā garā visi kopā atklātu jaunizveidoto Lucavsalas atpūtas zonu un iepazīstinātu rīdziniekus ar dažādajām brīvā laika pavadīšanas iespējām, sekmējot viņu fiziskās aktivitātes, radošās izpausmes, ģimenes kopīguma stiprināšanu un līdzdarbošanos. 

 

Lai pasākumu padarītu interesantāku, tas tiks dalīts vairākās daļās. Bērniem būs iespēja iziet sportisku stafešu joslu gan individuāli, gan kopā ar ģimeni. Mazākie varēs aktīvi darboties piepūšamajās atrakcijās un radošajās darbnīcās.

 

Speciāli senioriem tiks noorganizētas īpašas nūjošanas nodarbības. Sadarbībā ar populāro veselības un optimisma mācības tautskolotāju Inesi Ziņģīti visi varēs vērot un iesaistīties veselīgo vingrojumu paraugdemonstrējumos, kā arī gūt vērtīgu pieredzi par to, kā ikdienā nenodarbojoties aktīvi ar sportu, var uzlabot savu veselību.

 

Sporta laboratorijas ārsti konsultēs cilvēkus par veselīgu dzīvesveidu un izmērīs pulsu, asinsspiedienu, savukārt sporta treneri pastāstīs par ikvienam piemērotu fizisko aktivitāti un veiks fizisko spēju eksprestestus.

 

Ūdens cienītājiem par prieku - profesionāļu uzraudzībā no plkst.14 Lucavsalas pludmales zonā ikviens ar savu jūras kajaku varēs piedalīties tautas airēšanas sacensībās. Visas dienas garumā izpriecas braucieni ar kanoe laivām, kā arī krastā tiks rīkota kanoe laivu prezentācija.

 

Reklāma
Reklāma

Gan lieliem, gan maziem būs iespēja vērot, kā top māla trauki un paši varēs iemēģināt roku māla figūriņu veidošanā. Visus apmeklētājus iepazīstinās visus ar golfa spēles pamatelementiem, kā arī profesionāls golfa treneris izstāstīs un visu parādīs.

 

Lucavsalas rotaļu laukums.

Jaunais bērnu rotaļu laukums Lucavsalā. Publicitātes foto.

 

Visu pasākuma norises laiku būs iespēja vērot velotriāla paraugdemonstrējumus labāko triālistu izpildījumā, kā arī tiks piedāvāta iespēja pamēģināt jaunās velosipēdu kolekcijas.

Pavāri visiem parādīs, kā var ēst garšīgi un veselīgu maltīti pagatavot brīvā dabā, un visiem dos nobaudīt pavasara zupu. Bārmeņi pagatavos vitamīniem bagātus pavasara kokteiļus. 

Pasākumā uzstāsies bērnu vokālā grupa "Miljons", Nils Īle ar audzēkņiem ar afrikāņu bungu priekšnesumu. Ar dejām skatītājus priecēs VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs "Sendancis", kā arī apmeklētāji varēs apgūt pirmos pamatus līnījdejās.

 

Pasākumu atbalsta arī mammamuntetiem.lv