Apmeklē starptautisko glezniecības izstādi "Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā"

No 2. līdz 14.aprīlim Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā norisināsies Baltijas Faluņgun un Faluņ Dafa asociācijas organizētā starptautiskā mākslas izstāde "Džeņ - Šaņ - Žeņ mākslā"("Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā").

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Šī būs starptautiska izstāde, kura kopš 2004.gada ir vairākkārt tikusi izstādīta vairāk nekā 50 valstīs un 200 pilsētās visā pasaulē. Latvijā izstāde viesojās jau 2006.gadā, kad tā tika izstādīta Rīgas Latviešu biedrības namā, Melngalvju namā un Daugavpils teātrī. Izstādes ekspozīcija LMS galerijā ir papildināta ar jauniem Džan Kuņluņa (Kanāda) veidotās mākslas kolekcijas darbiem, portālam mammamuntetiem.lv pastāstīja izstādes kurators Lauris Fišers.

 

Mākslas darbu kolekcijas mākslinieciskās idejas autors un iedvesmotājs ir ķīniešu tēlnieks - profesors Džan Kuņluņs (Kunlun Zhang), kurš, neraugoties uz lielo ieguldījumu savas tautas mākslas attīstībā, ir ticis vajāts, un ir pieredzējis Ķīnas komunistiskā režīma brutālo, pret Faluņgun praktizētājiem vērsto iebiedēšanas, propagandas un vajāšanas kampaņu.

Faluņgun (saukts arī par Faluņ Dafa) ir sena ķermeņa un gara pilnveidošanas prakse, kura seko Visuma augstākajam principam "Īstenība Labestība Pacietība". Cenšoties apturēt šīs miermīlīgās prakses necilvēcīgo apspiešanu Ķīnā, profesors Džan Kuņluņs kopā ar citiem māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm nolēma mākslā izpaust savu izpratni par Visumu un dzīvību.

Izstādes ekspozīciju Rīgā veidos mākslinieku - Džan Kuņluņa, Čeņ Sjaopinas, Ketlīnas Gilisas (Kanāda), Dun Sjicjana, Van Veisjina, Čeņ Džeņpina, Šeņ Daci, Jao Čuncji (ASV), Li Juaņa (Japāna) un Džou Dzjišiou (Taivāna) darbu reprodukcijas. Mākslinieku daiļradi raksturo tādu augstāku morālu vērtību kā vieduma un taisnīguma vizuālais atspoguļojums. 

Reklāma
Reklāma

Izstādes ekspozīcijā tiek risinātas septiņas būtiskas tēmas, kuras nevienu cilvēku neatstāj vienaldzīgu: "Budu valdnieka ierašanās", "Pilnveidošanās krāšņums", "Vajāšanas Ķīnā", "Miermīlīgā pretošanās", "Karmiskā atmaksa", "Bezgalīgā Budas žēlsirdība" un "Liktenīgā robeža". 

 

Izstādes atklāšana notiks 2.aprīlī plkst.17.

Latvijas Mākslinieku savienības galerija atrodas 11.novembra krastmalā 35, Rīgā.

Darba laiks: katru dienu no plkst.10 - 19, ieeja bez maksas