Dabas muzejā varēs aplūkot ap 20 šķirnēm trušu

No 13. līdz 24.martam tradicionālajā pavasara trušu un grauzēju izstādē Latvijas Dabas muzejā vienuviet būs aplūkojami vairāk nekā 40 dažādu veidu mīļdzīvnieki, tostarp arī slavenā barjerlēkšanas čempione un trušu vecmāmiņa Paulīne.  

Izstādē Dabas muzejā varēs aplūkot ap 20 trušu šķirņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izstādē Dabas muzejā varēs aplūkot ap 20 trušu šķirņu.

 

Trešdien, 13.martā plkst.12 Dabas muzejā tiks atklāta izstāde "Paulīne un viņas draugi". Izstāde ir tapusi sadarbībā ar dzīvnieku audzētāju Jeļenu Kustovu un Latvijas Sīkdzīvnieku audzētāju biedrību "Trusis un citi". Tajā vienuviet būs iespēja apskatīt vairāk nekā 20 dažādas trušu šķirnes, kā arī daudzus citus dekoratīvos mīļdzīvniekus - kāmīšus, jūrascūciņas, peles, žurciņas, šinšillas, degu, burundukus (zemes vāveres) un citus, portāls mammamuntetiem.lv uzināja muzeja interneta vietnē.

 

Uz šo izstādi speciālisti iesaka nākt atkārtoti, jo aplūkojamie dzīvnieciņi tās laikā tiks mainīti: pirmajā nedēļā būs lielāka pundurtrušu un grauzēju daudzveidība, bet otrajā nedēļā vairāk būs apskatāmi lielie truši.

 

Reklāma
Reklāma

Izstādes apmeklētāji varēs ne tikai iepazīt dažādus un ļoti atšķirīgus grauzējus, bet arī uzzināt vairāk par to dzīvesveidu, atšķirībām un kopšanas īpatnībām. Sestdienās un svētdienās plkst.11, 13 un 15 Latvijas Sīkdzīvnieku audzētāju biedrības "Trusis un citi" speciālisti vadīs nodarbības bērniem un citiem interesentiem, kuru laikā būs iespēja uzzināt, kā kopt un rūpēties par saviem mīļdzīvniekiem, ar ko atšķiras trusis no zaķa, kas ir grauzējs un daudz citas interesantas lietas.  

 

Ikviens apmeklētājs izstādē varēs saņemt speciālistu konsultācijas par mīluļu iegādi, kopšanu un audzēšanu.