Dziesminieks Prievīšu Andris ar grupu "Līga" ielūdz uz koncertu Latvijas 1.rokkafejnīcā

Ceturtdien, 21.februārī plkst.19 Latvijas 1.rokkafejnīcā, Reiterna namā uz dziesmu vakaru ielūdz dziesminieks Prievīšu Andris ar grupu "Līga".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Grupa ar īsākiem vai garākiem pārtraukumiem darbojas kopš 1996.gada, kad to dibināja latviešu folkmūziķis, komponists un koklētājs Prievīšu Andris kopā ar saviem diviem pirmajiem atbalstītājiem - Ati Pelčeru un Eināru Kvili. Sākot ar minēto gadu, grupa vairākkārtīgi piedalījusies festivālā "Bildes", dažādos folkmūzikas festivālos un citos pasākumos Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Cēsīs, Valmierā, Dikļos, Kandavā, Tukumā, Pāvilostā un citur. Grupas sastāvā bijuši un nomainījušies visdažādākie mūziķi, pamatsastāvam arvien paliekot nemainīgam.

Grupā līdzās etniskajām koklēm un dažkārt ģīgai, skan akustiskās ģitāras, basģitāra, dažādi mandolīnas tipa skaņrīki, klasiskie instrumenti - oboja, flauta, blokflauta, vijole, alts un čells, kā arī afrikāņu, arābu un latīņamerikāņu perkusijas un atsevišķos gadījumos arī elektroģitāra, bungas, saksofons, grieķu buzuki, peruāņu, meksikāņu, portugāļu u.c. tautu etniskie un viduslaiku senās mūzikas skaņrīki, un pat indiešu instrumenti - sitāra, tampūrs un tabla. 

 

Dziesmu vakaram Reiterna namā grupa īpaši gatavojas, gan domājot par koncertprogrammu, gan saaicinot dalībniekus ne tikai no Rīgas, bet arī Liepājas. Grupas sastāvā ceturtdienas vakarā spēlēs Prievīšu Andris (balss, kokles), Solveiga Kaļva (balss), Ēriks Pozemkovskis (balss), Arnolds Kārklis (balss, akustiskā ģitāra, mandolīna, mandočells), Kristaps Sudmalis (elektroģitāra, akustiskā ģitāra), Atis Pelčers (akustiskā basģitāra), Inga Meijere (vijole, balss), Ieva Lavrinoviča (čells), Ieva Vītoliņa (oboja) un Nils Īle (kongas, džamba u.c. perkusijas). 

Reklāma
Reklāma

 

Repertuāru galvenokārt veido tās vadītāja Prievīšu Andra (Andra Mičuļa) kompozīcijas. Papildus tām repertuārā tiek iekļautas arī atsevišķas Imanta Kalniņa, Johana (Jāņa Vītola), Valda Atāla dziesmas un latviešu tautas dziesmas Prievīšu Andra aranžējumā, kā arī dažādi instrumentāli skaņdarbi. Šajā dziesmu vakarā dzirdēsim arī pirmatskaņojumu Valda Atāla kompozīcijai "Vilka dziesma" grupas "Līga" iestudējumā. 

 

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1.rokkafejnīcas "Reiterna nams" (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1.rokkafejnīcu un SIA "RJK". Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv). 

 

Ieeja koncertā par ziedojumiem.