Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica" sniegs veltījumu koncertu Likteņdārzam

Šopavasar, 28.aprīlī plkst.12 pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers un kamerorķestris "Kremerata Baltica" Lielajā ģildē sniegs Likteņdārzam veltītu koncertu. 

Aprīļa beigās notiks Likteņdārzam veltīts koncerts un mākslas darbu izsole.

FOTO: Marika Eglīte

Aprīļa beigās notiks Likteņdārzam veltīts koncerts un mākslas darbu izsole.

 

Koncertā skanēs P.Vaska "Epifānija", kā arī L.Desjatņikova, D.Tabakovas, G.Pelēča un citu autoru opusi, kas ir īpaši veltījumi Gidonam Krēmeram un kamerorķestrim "Kremerata Baltica". "Es veltu šo koncertu cerībai, ka Latviju gaida ziedoša un kopta dārza nākotne," saka Gidons Krēmers.  

 

Pēc koncerta tradicionāli notiks mākslas darbu labdarības izsole, kurā interesenti varēs iegādāties gleznas, tēlniecības darbus, grafikas, plakātus, manuskriptus, partitūras un citus vērtīgus kultūrvēsturiskus priekšmetus. Pasākuma laikā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Likteņdārza amfiteātra būvniecības turpināšanā.

 

Tradīciju rīkot labdarības koncertus "Kokneses fonds" ar sadarbības partneru atbalstu aizsācis pirms četriem gadiem tieši ar Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" koncertu 2009.gadā. Iepriekšējos gados koncertospiedalījušies izcili mūziķi - pianists Vestards Šimkus, komponists Arturs Maskats, solisti Aira Rūrāne, Andris Ludvigs, diriģenti Andris Veismanis un Normunds Vaicis, Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava un pianists Reinis Zariņš.

 

Pēc koncerta turpat, Lielajā ģildē, notiks mākslas darbu izsole.Tāpat kā iepriekšējos gados izsoles vadītājs būs "Kokneses fonda" padomes loceklis Guntis Belēvičs. Izsoli organizēs SIA "Izsoļu nams". 

 

Reklāma
Reklāma

Labdarības pasākuma laikā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Likteņdārza amfiteātra būvniecībā, kas iesākta 2010. gadā. Tajā ieguldīti arī iepriekšējos pasākumos saziedotie līdzekļi. Šajā sezonā plānots turpināt amfiteātra būvniecību.

 

Likteņdārzs tiek īstenots uz salas Koknesē, Daugavas vidū, 22 hektāru platībā uz Kokneses pašvaldībai piederošas zemes pēc Japānas ainavu arhitekta Shunmyo Masuno projekta, kurš 2006.gadā starptautiskā 207 projektu konkursā tika atzīts par labāko. Pirmie darbi uz salas sākti 2008.gadā, kad izveidota ābeļu aleja un izbūvēts ceļš uz dārza centrālo daļu - amfiteātri. 2009.gadā līdz šķembu stadijai izbūvēts perimetrālais ceļš. 2010.gadā iesākta un 2011.gadā turpināta dārza centrālās daļas - amfiteātra – būvniecība. 2012.gadā uzbūvēta Skatu terase. Sākuma darbi dārzā veikti par Fonda dibinātāju ieguldītajiem līdzekļiem. 2012.gadā Likteņdārzu apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku.

 

 

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.bilesuparadize.lv un "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās. Cena - no 5 līdz 25 latiem.

Vairāk par projektu: www.liktendarzs.lv.

 

Materiāls tapis, izmantojot interneta vietnē kultura.riga.lv pieejamo informāciju.