Bastejkalnā notiks "Rīgas Ziemošanās" - brīvdabas karnevāls

Nākamsestdien, 16.februārī, pirmo reizi Bastejkalnā notiks "Rīgas Ziemošanās". Ziemošanās būs brīvdabas karnevāls visas dienas garumā, kas Bastejkalnā aicina ikvienu - ielu un mazu - uz jautrām ziemas atrakcijām, sacensībām un dažādām izklaidēm, bet pasākums noslēgsies ar ziemas balli. 

Foto iesūtīja portāla lasītāja Kristīne Gāršniece.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtīja portāla lasītāja Kristīne Gāršniece.

Visi pasākuma viesi, ļaujot vaļu fantāzijai, uz 16.februāra jampadraci aicināti ierasties dažādu Rīgas simbolu maskās vai masku tērpos - kļūt gan par Lielo Kristapu, gan kanāla pīli, Melno kaķi, Doma baznīcas peli vai citu sev tīkamu simbolu. Maskas īpašās meistardarbnīcās varēs izgatavot arī uz vietas Bastejkalnā, bet atraktīvāko masku īpašnieki saņems pārsteiguma balvas.

Gatavoties Rīgas Ziemošanās notikumam visi aicināti jau tagad - iesūtīt savu versiju par to, kas ir galvenais Rīgas simbols vai nobalsot par jau izvirzītajiem variantiem mājaslapā www.riga2014.org vai sadarbības partnera "Lattelecom" mājas lapā, kā arī "Rīga 2014" sociālajos medijos.

 

Balsojumā tiks izraudzīti populārākie tradicionālie Rīgas ziemas simboli, kā arī gaidīti jaunu, aktuālu pilsētas simbolu un leģendu piedāvājumi. Populārākie Rīgas simboli kļūs par atraktīviem Bastejkalna norišu viesiem. 

 

"Rīgas Ziemošanās" ir jauns notikums Rīgas kultūras kartē, kam ir visas iespējas kļūt par ikgadēju norisi, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem arī ziemā izklaidēties brīvdabā priecīgās un karnevāliskās noskaņās. Plānots, ka īpaši krāšņs šis ziemas notikums būs jau nākamgad - 2014.gadā, Rīgai esot Eiropas kultūras galvaspilsētai, atzīst nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja un Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas tematiskās līnijas "Rīgas karnevāls" kuratore Diāna Čivle.

Reklāma
Reklāma

 

"Rīgas Ziemošanās 2013" organizē "Ideju Institūts" kopā ar "Rīga 2014" un galveno partneri "Lattelecom", un šis ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem. Plašāka informācija par gaidāmo pasākumu un Rīgas ziemošanās simbola balsojumu www.riga2014.org/ziemosanas2013.

 

Materiāls tapis, izmantojot portālā kultura.riga.lv pieejamo informāciju.