ČĪLE – ATMIŅAS PAR PARADĪZI. Tikšanās ar mākslinieku 14. decembrī

Ojāra Vācieša muzejā, Pārdaugavā, Ojāra Vācieša ielā 19 atklāta čīliešu mākslinieka Rafaela Videlas Eismana (Rafael Videla Eissmann) gleznu izstāde ČĪLE – ATMIŅAS PAR PARADĪZI.
14. decembrī plkst. 18.00 mākslinieks aicina uz tikšanos savus draugus un ikvienu interesentu, lai pastāstītu par Čīli un savām gleznām.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izstādes centrā ir Saule – uzlecoša, rietoša, simboliska. Rafaels Videla Eismans stāsta, ka, atrodoties kalnos, uz viņu kā pilsētā dzimušu un augušu, dabas varenība ir atstājusi tik spēcīgu iespaidu, ka viņa gleznās redzama tikai vāja šo iespaidu atblāzma. Šī jau ir jau otrā reize, kad atrodoties tālu prom no dzimtenes, ilgas pēc kalniem izpaužas vēlmē tās uzgleznot.

Reklāma
Reklāma


Izstāde būs skatāma līdz 2013. gada 31. janvārim.

Rafaels Videla Eismans dzimis 1979. gadā Santjago, Čīlē. No 1998. līdz 2004. gadam studējis vēsturi Pontificia Katoļu Universitātē Čīlē (Pontificia Universidad Católica de Chile). Iedziļinājies antropoloģiskos un etnovēsturiskos pētījumos par mītiem, simboliem un Pirmskolumba laika kultūras un civilizācijas izpausmēm Dienvidamerikā.
Gleznotājs bez akadēmiskas izglītības. Gleznu galvenie motīvi ir kalni un Čīles ainavas apvienojumā ar arhetipiskiem simboliem.


Tuvāka informācija pa tālruni 67619905, 67614015 vai e-pastu: vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.vaciesamuzejs.lv un http://www.memorialiemuzeji.lv