Līdz 25. novembrim Dabas muzejā mīļdzīvnieku izstāde "Esi atbildīgs!"

No 14. līdz 25. novembrim Latvijas Dabas muzejā notiks mīļdzīvnieku izstāde "Esi atbildīgs!", kurā būs apskatāmi dzīvnieku audzētājas Jeļenas Kustovas kolekcijas dzīvnieki.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Savulaik Antuāns de Sent-Ekziperī ir rakstījis: “Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām”. Tātad lēmums iegādāties un turēt mājās dzīvnieciņu savam priekam ir nopietns. Lai nerastos nevajadzīgi pārpratumi un sarūgtinājumi, izstādes apmeklētāji aicināti iepazīties ar Latvijas likumdošanu, kas reglamentē dzīvnieku turēšanu mājas apstākļos. Diemžēl vēl aizvien daudzi cilvēki nezina, ka nevienu Latvijas savvaļas dzīvnieku (kukaini, abinieku, rāpuli, putnu, zīdītāju) nedrīkst nest mājās un turēt nebrīvē bez atļaujas. Izvēlētajam mīļdzīvniekam jābūt audzētam nebrīvē, tomēr ir dzīvnieki, kurus Latvijā mājās turēt aizliedz Dzīvnieku aizsardzības likums arī tad, ja tie audzēti nebrīvē.

 

Lai izvēlētos vispiemērotāko dzīvnieciņu, rūpīgi jāizvērtē savas spējas un iespējas, jāiepazīst tā ieradumi un vajadzības. Izstādē būs iespēja konsultēties ar dzīvnieku turētāju Jeļenu Kustovu, kura ir ļoti pieredzējusi un zinoša. Viņa uzskata, ka, lai kas arī notiktu, dzīvnieks nav vainīgs, cilvēks ir saprātīga būtne, kurai jāizvērtē sava rīcība, jāsaprot, par ko viņš ir spējīgs parūpēties, kā arī jābūt atbildīgam un jāparedz sekas. 

 

Tāpēc aicinām apmeklētājus izstādē gan aplūkot dzīvnieku daudzveidību, gan uzzināt, kā izvēlēties sev piemērotāko mājdzīvnieku, kā nepieļaut kļūdas to audzēšanā, kādi apstākļi katram no tiem jānodrošina, lai izvērtētu dzīvnieku vajadzības un savas iespējas, kā arī kas jāievēro gan par īpašnieka, gan izvēlētā mājdzīvnieka drošībai. 

 

Izstādes atklāšana notiks 14. novembrī plkst. 10:00 

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Reklāma
Reklāma

 

Izstādes darba laiks:

T. – no 10:00 līdz 17:00

C. – no 10:00 līdz 19:00

Pk., S., Sv. – no 10:00 līdz 17:00

 

18. novembrī muzejs slēgts!

 

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!