Dailes teātris novembrī viesosies Jelgavā un Liepājā

Novembrī ar izrādi „Tas īstais, tā īstā” Dailes teātris viesosies Jelgavā, bet iestudējumu „Apglabājiet mani zem grīdas” rādīs Liepājā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

7. novembrī plkst.16.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā Dailes teātris piedāvās režisora Mihaila Gruzdova iestudēto Toma Stoparda intelektuālo melodrāmu „Tas īstais, tā īstā” (foto autors Gunārs Janaitis). Lugas personāžu ironiskajās, asprātīgi paviršajās sarunās – it kā starp citu, it kā ne par ko – risinās cilvēku likteņi. Svarīgs allaž ir zemteksts, tas pavēsta daudz vairāk nekā vārdi.
Visos laikos modē ir tas, kas ir patiess un īsts, dzīvu jūtu un dzīvas cilvēciskas patiesības piepildīts. Par šo lugu („The Real Thing”, 1982) – reizē detektīvu, melodrāmu un intelektuālu līdzību – Londonas kritiķi Tomam Stopardam piešķir balvu par gada labāko lugu. Izrādē spēlē Vita Vārpiņa, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, kurš par Henrija lomu nominēts „Spēlmaņu nakts” balvai kā Gada aktieris, Inita Dzelme, Dainis Grūbe un Artūrs Dīcis. Izrādes scenogrāfiju veidojis Mārtiņš Vilkārsis, bet kostīmus - Anna Heinrihsone, kura nominēta „Spēlmaņu nakts” balvai kā Gada kostīmu māksliniece.

22. novembrī plkst. 19.00 Dailes teātris ar Pāvela Sanajeva homēriskās drāmas „Apglabājiet mani zem grīdas” (foto autors Jānis Deinats) iestudējumu, ko veidojis režisors Regnārs Vaivars, viesosies Liepājas teātrī. „Apglabājiet mani aiz plintusa” ir krievu rakstnieka, aktiera, scenārista, režisora un tulkotāja Pāvela Sanajeva autobiogrāfisks stāsts, kurā visu personāžu prototipi ir reāli cilvēki. ...Mazais Saša dzīvo pie vecmāmiņas un vectētiņa, jo vecmāmiņa neuztic bērna audzināšanu savai izlaidīgajai meitai, kura atradusi sev jaunu vīru – „alkoholiķi asinssūcēju”. Tāds nu ir vecmāmiņas smagais krusts. Tā Saša no četru gadu vecuma „karājas viņai kaklā”. Vecmāmiņas mīlestība pret mazdēlu ir nepiesātināma un ātri draud pārvērsties mājas tirānijā. Liepājnieki tiksies ar aktieriem Indru Briķi, kura  par Vecāsmātes lomu nominēta „Spēlmaņu nakts” balvai kā Gada aktrise, Juri Bartkeviču (nominācija „Spēlmaņu nakts” balvai - Gada aktieris otrā plāna lomā), Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Andri Grosu, Ēriku Egliju un Markusu Rodrigo Rozentālu Sašas lomā.

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv

Reklāma
Reklāma