7. novembrī Eiropas Savienības mājā pasaules mūzikas festivāls "Porta". Ieeja bez maksas

7. novembrī plkst. 18.30 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28) mākslas tikšanās ciklā "Eiropas gadalaiki: rudens, ziema" viesosies pasaules mūzikas festivāls "Porta", aicinot uz tikšanos ar blūza grupu no Marseļas "Moussu T e lei Jovents".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Francijas ostas un tirgotāju pilsēta Marseļa 2013. gadā ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Līdzīgi kā Liverpūle un Ņūorleāna, arī Marseļa vienmēr ir bijusi dažādu kultūru krustpunkts. Tos varēs sajust arī franciski šarmantās un brazīliski saulainās grupas "Moussu T e lei Jovents" mūzikā un grupas dalībnieku BLU (ģitāra, elektriskā ģitāra, bandžo), DELI K (perkusijas), DENIS (bungas) un TATOU (vokāls).
Grupas mūziķi, kuru repertuāra daudzveidība ietver gan pagājušā gadsimta 30. gadu Marseļas mūziku un operešu melodijas, gan blūzu, džezu un Brazīlijas mūziku, savās uzstāšanās reizēs allaž vēlas veidot dialogu starp tradicionālo un moderno, lokālo un universālo. Grupas "Moussu T e lei Jovents" mūziķu pārliecība vēsta, ka ikviens planētas iedzīvotājs caur savu personību spēj radīt dialogu, tāpēc noskaņu palete atskaņotajā mūzikā ir tik bagāta – no dziesmām par jūru un ostas pilsētu noskaņām, no dziļi sirsnīgām mīlas jūtu izpausmēm skaņās līdz pat globālām tēmām un šodienas ikdienas dzīvei, kas atspoguļojas "Moussu T e lei Jovents" mūzikā.


Festivāla "Porta" rīkotāja muzikoloģe Gita Lancere dalīsies savā pieredzē par pasaules mūzikas attīstību un stāstīs par aktualitātēm šīgada festivāla "Porta" programmā.
Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas.

Aicinām pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445. Vietu skaits ierobežots!
Pasākumu varēs vērot arī interneta tiešraidē www.esmaja.lv un portālā www.delfi.lv.

Reklāma
Reklāma