Meditatīvās Mūzikas Koncerti Rīgā un Valmierā - visai ģimenei

Nu jau trešo gadu Latviju apciemo lielu klausītāju atzinību iemantojušais mūzikas maestro - MASSIMO (MAX) ORMEA (Itālija) ar savu Om Ensemble, kura sastāvā Latvijā arī šogad muzicēs perkusiju virtuozs NILS ĪLE (Latvija), harmonija, flautas un daudzu citu instrumentu meistars MARC CITROEN (Holande), brīnišķīgas balss īpašniece NATALIE OLKO (Polija) un dziedātāji no Latvijas – Rasa Vītola, Anna Brašmane, Jorens Aizsils, kā arī čella meistare Inga Krustkalna, vijolnieces Katrīna Kalēja un Zane Baltalksne.

Massimo Ormea ir profesionāls ģitārists, dziedātājs un komponists, kura mūziku varēsi baudīt koncertos Rīgā un Valmierā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Massimo Ormea ir profesionāls ģitārists, dziedātājs un komponists, kura mūziku varēsi baudīt koncertos Rīgā un Valmierā.

Massimo Ormea ir profesionāls ģitārists, dziedātājs un komponists, kura mūziku varēsi baudīt koncertos Rīgā un Valmierā.

Max Ormea un Nila Īles sadarbība ir kļuvusi jau par tradīciju, kas ik gadu priecē klausītājus Latvijā. Savstarpēji iedvesmoti, viņi ir uzstājušies arī plašajai Berlīnes publikai. Tomēr ikreiz viņu tikšanās uz skatuves kļūst par  improvizācijas brīnumu, prieku un aizrautību, mieru un klusumu. 

Viņu radītā mūzika ir kā meditatīvi muzikāls ceļojums cauri garīgumam un kultūrām ārpus valstu un reliģiju robežām, apvienojot Austrumu, Rietumu un Āfrikas tradīcijas. Šogad koncerti notiks

 

7. jūlijā 19:00 Rīgā, Spīķeru koncertzālē, Maskavas ielā 4, k.1 un 

8. jūlijā 17:00 Valmierā, Valmieras kultūras centrā, Rīgas ielā 10

 

Massimo Ormea ir profesionāls ģitārists, dziedātājs un komponists, kurš uzstājies Eiropā un Indijā kopā ar tādiem māksliniekiem kā Gloria Gaynor un Augusto Martelli. Max ir arī jogas skolotājs. Viņa radīto ansambli Om Ensemble veido stīgu kvartets, ģitāra, dziedātāji un perkusijas.

Skaidro Max Ormeo: Mūzika var ārstēt. Cilvēks sastāv no atomiem, un atomiem ir vibrācijas. Mūzika arī ir vibrācija. Ja mums dziedot mantras, meditējot vai vienkārši ļaujoties mūzikai, izdodas nonākt rezonansē - vienā ritmā –  ar šīm vibrācijām, tā mūs labvēlīgi ietekmē. Senajos indiešu tekstos ir teikts: mūsu ķermenis ir mūzikas instruments. Tad to var uzskaņot. Un tāpat pareizi uzskaņot var arī mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem un pasauli. Mēs mācāmies ļaut savam ķermenim dabiski vibrēt, tā aizvadot toksīnus, sliktas domas. 

 

Senajos indiešu tekstos ir teikts: mūsu ķermenis ir mūzikas instruments. Tad to var uzskaņot. Un tāpat pareizi uzskaņot var arī mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem un pasauli.

Reklāma
Reklāma

Nils Īle jau vairāk kā piecpadsmit gadus nodarbojas ar etnoperkusiju spēles tehniku. Šo gadu laikā Nils ir daudz ceļojis (Āfrika, Indija, Itālija,Holande,Sibīrija u.c.) un papildinājis savu spēles tehniku, kā arī pilnveidojis zināšanas un izpratni par ritma būtību un spēku. Piedalījies vairākos starptautiskos (Berlīne, Somija, Zviedrija, Lietuva, Maskava, Pēterburga u.c.) festivālos, kā arī Baltijas mūzikas projektos. Viņš ir sadarbojies ar daudziem māksliniekiem, kopīgi veidojot performances gan vizuālās mākslas, gan teātra un kino pasākumos.

 

Marc Citroen ir flautists, pianists un komponists. Viņš ir arī mūzikas un meditācijas skolotājs. Koncertos Marc izpilda meditatīvu mūziku, papildinot to ar seniem mantru dziedājumiem. Viņš ir izdevis piecus meditatīvu mantru albumus.

 

Šis koncerts ir sociāls projekts, kuru realizē Sabiedriskā labuma statusa Biedrības “Nanda” (www.sirdsmuzika.lv) un Starptautiskās nevalstiskās organizācijas “Art of Living” brīvprātīgie. Arī koncerta mākslinieku uzstāšanās ir brīvprātīgs ziedojums. Projekta mērķis ir sniegt cilvēkiem iespēju baudīt garīgu mūziku, tā vairojot mieru, harmoniju un labo sabiedrībā. Līdzekļi, kas paliks pēc koncertu izdevumu segšanas, tiks izmantoti organizējot labdarības kursus sociāli maznodrošinātām cilvēku grupām, kursus bērniem programmas “Skola bez agresijas” ietvaros  un citu labdarības pasākumu organizēšanai  visā Latvijā.

 

Pasākuma organizators: 

Sabiedriskā labuma statusa Biedrība Nanda un Starptautiskā nevalstiskā organizācija Art of Living. 

Biļetes pieejamas “Biļešu servisa” un “Biļešu paradīzes” kasēs. Bērniem līdz 12 gadu vecumam - ieeja bez maksas!

 

Informāciju sagatvoja: Ieva Lešinska, e-pasts: info@artofliving.lv, www.sirdsmuzika.lv