Spalvas brāļi. Spalvas māsas

No 10. februāra Robinsonzālē, Ojāra Vācieša memoriālajā muzejā, O. Vācieša ielā 19 būs skatāma izstāde SPALVAS BRĀĻI. SPALVAS MĀSAS – Roalda Dobrovenska un Veltas Kaltiņas fotogrāfijas, viņu kolēģu – rakstnieku un dzejnieku – portretējumi.

Foto: V. Kaltiņa, R. Dobrovenskis. Pašportrets spoguļa lauskā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: V. Kaltiņa, R. Dobrovenskis. Pašportrets spoguļa lauskā.

V.K. & R.D. izstādes skatītājiem sagatavojuši šādu vēstījumu:
„Mēs – Velta Kaltiņa, Roalds Dobrovenskis – apzināmies, ka neesam nekādi fotomākslinieki. Mums ir cita profesija. Bet laiks, laika mirkļi, mums šķiet, iemiesojas līdzcilvēku sejās. Mēs sākām „kolekcionēt” šos mirkļus vēl pagājušā gadsimta 90. gados.
Vienīgais „mākslas paņēmiens” te būtu – nekā mākslota. Mērķis – parādīt ne sevi, bet tos citus. Šoreiz tie ir mūsu kolēģi – spalvasbrāļi, spalvasmāsas. Tādi, kādus viņus redzējām, ar kādiem mums bija lemts dzīvot vienā laikmetā, vienā pilsētā, vienā pasaulē. Mēs esam viņu lasītāji, dažreiz apbrīnotāji, dažreiz žēlīgi kritiķi.
Šeit, protams, nav visas jau „iemūžinātās” sejas, drīzāk tāda kā neliela izlase. Bildes piedāvātas interesentiem ne pirmo reizi – taču, iespējams, pēdējo gan. Solījām dāvināt tās „lielajam” Rakstniecības un mūzikas muzejam. Pēc 100 gadiem varbūt šis tas derēs literatūrzinātniekiem vai vēsturniekiem, ja vēl eksistēs tā literatūra, tā vēsture, tie zinātnieki. Nav ko zīlēt – tad jau redzēsim!-:))”

Izstāde atvērta līdz 25. martam.

Muzejs atvērts: 10.00–17.00, slēgts – svētdienās, pirmdienās
 

Reklāma
Reklāma