Apslēpto talantu pulcēšanās Rīgas svētku laikā

Rīgas svētku laikā – 20. un 21. augustā – Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9 darbosies Iepriecināto asprāšu studija APSLĒPTIE TALANTI MĀKSLAI UN LITERATŪRAI.

Attēlā: Rīgas gailis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā: Rīgas gailis

Rakstnieks un dramaturgs Rūdolfs Blaumanis un gleznotājs Janis Rozentāls bija jaunu talantu meklētāji un veidotāji.
Rūdolfs Blaumanis, strādādams dažādu periodisko izdevumu redakcijās, allaž centās atbalstīt un stimulēt jaunos autorus – Kārli Skalbi, Antonu Austriņu, Andrievu Niedru, Kārli Štrālu, Jāni Gresti, Linardu Laicenu u.c.
„Blaumaņa draudzība nebija viegla jūsma vai kompliments. To varēja matīt kā auglību līstam pār tevi,” atceras Jānis Jaunsudrabiņš. Savukārt Andrievs Niedra vēlāk rakstīs: „Draudzība ar Rūdolfu Blaumani ir viens no maniem personiskiem sakariem, kurus es skaitu pie savā mūžā visvērtīgākiem. (..) Viņā bija daudz dārgākas mantas nekā sudrabs un zelts.”
Gleznotājs Janis Rozentāls no 1906. līdz 1910. gadam Alberta ielas dzīvoklī bija atvēris savu mākslas studiju, kurā mācījušies vēlāk latviešu glezniecībā pazīstami mākslinieki: Oto Skulme, Indriķis Zeberiņš, Kārlis Baltgailis, Alberts Kronenbergs, Jānis Jaunsudrabiņš u.c.

20. un 21. augustā visi muzeja apmeklētāji aicināti piedalīties ar savu veltījumu Rīgas svētkiem – dzejā, prozā, zīmējumā vai gleznā.


Aicinām lielus un mazus, ģimenes un kolektīvus, talantīgos un tos, kuri sevi uzskata par pavisam netalantīgiem (Ja nu pēkšņi talants atklājas tieši šajās dienās un šeit?!)!
Tā būs iespēja ne tikai iekrāsot un bagātināt Rīgas pilsētas svētkus, bet arī muzeja apmeklējumu. Lai mums izdodas iepriecināt un pārsteigt sevi un pārējos!


Pulcēsimies Iepriecināto asprāšu studijā APSLĒPTIE TALANTI MĀKSLAI UN LITERATŪRAI!

Visi dalībnieku darbi būs skatāmi un lasāmi Iepriecināto asprāšu studijai veltītā izstādē.

Reklāma
Reklāma