Mīlēto un kritizēto filmu izlase no 8. jūlija kino "Rīga"

No 8. jūlija kino „Rīga” būs iespēja redzēt visa gada garumā kinoteātrī demonstrētās filmas, kas izpelnījušās publikas un kritikas atzinību! Starptautiskajos festivālos godalgotas, izcilu režisoru filmas, kā arī veiksmīgākās Latvijā veidotās lentes īpašā kolekcijā par īpaši draudzīgu cenu!

Foto no filmas Lope de Vega: netiklis un pavedējs Biogrāfiska kostīmdrāma par 17. gadsimta literātu ar vētrainu personisko dzīvi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no filmas "Lope de Vega: netiklis un pavedējs" Biogrāfiska kostīmdrāma par 17. gadsimta literātu ar vētrainu personisko dzīvi.

Virtuve dvēselei (Soul Kitchen), Vācija, režisors Fatihs Akins. Nominācija Eiropas Kinoakadēmijas balvai kategorijā gada labākā filma. Sirsnīga komēdija ar kriminālintrigu, kura mudina dzīvot azartiski un izbaudīt visu: sākot ar ēdienu un beidzot ar mūziku!

Nopietns cilvēks (A Serious Man), ASV, režisors Džoels un Ītens Koeni. Ļoti personiska, gudra un melnā humora piesātināta filma par kādas ebreju ģimenes peripetijām sešdesmito gadu Amerikā, kad dzīves stilam bija nozīme.

Misters Neviens (Mr Nobody), Kanāda, Beļģija, Francija Vācija, režisors Jako van Dormāls. Eiropas kinoakadēmijas Publikas balva. Labākā Eiropas filma 2010 (PEOPLE’S CHOICE AWARD for Best European Film 2010). Fantāzija par mūžīgās dzīves valdzinājumu, mīlestības spēku un bērnības kompleksiem, kas nāk līdzi pat uz 2029. gadu.

Es mīlu tevi, Rīga!, Latvija, režisors Pāvels Gumennikovs. Jauna, neprofesionāla režisora mīlas stāstu kolāža, kuras ietvars ir viena diena Rīgā.

Undīne (Ondine), ASV, Īrija, režisors Neils Džordans. Izcils režisors un operators apvienojušies, lai izstāstītu mītisku stāstu par sievietes  spēju mīlēt un  padarīt gaišāku realitāti.

Pianomānija (Pianomanija), Vācija, režisori Roberts Cibis, Liliana Franka. Izvirzīta gada labākās Eiropas dokumentālās filmas balvai 2010. Pasaules labākie pianisti un viņu klavierskaņošanas meistars Štefans Knipfers ar humoru un muzikālu azartu meklē perfekta skanējuma noslēpumus.


Seržs Geinsbūrs. Varonīgā dzīve (SERGE GAINSBOURG, VIE HÉROÏQUE), Francija, režisors Džoans Sfara. Franču dziedātāja un sieviešu siržu lauzēja Serža Geinsbūra dzīve kā komikss un piedzīvojums, kas tinas cigarešu dūmos un nemirstīgās mīlas dziesmās.


Vientuļais vīrs (A Single Man), ASV, režisors Toms Fords. 60 gadu spožums, homoseksualitāte un smeldze vienā no izcilākajām, estētiski izsmalcinātākajām pēdējo gadu filmām, kas kļuva par starptautisko festivālu hītu.


Seržanta Lapiņa atgriešanās, Latvija, režisors Gatis Šmits. Melnais humors par Latvijas realitāti un harmonijas meklējumiem pasaulē, kura, šķiet, zaudējusi orientierus.


Turneja (On Tour), Francija, režisors Matjē Amalriks. Kannu kinofestivāla balva par labāko režiju 2010. Pārsteidzošas un asprātīgas šovbiznesa aizkulises, kur atkailinās ne tikai ķermeņi, bet arī attiecības starp burleskas dejotājām.


Klases bilde. Par desmit gadiem gudrāki, Norvēģija/Latvija, režisore Ilze Burkovska Jakobsena. Dokumentāls stāsts par trīsdesmitgadniekiem, kas atrod sevī optimismu un spēku pārvarēt politisko un ekonomisko haosu 21. gadsimta Latvijā.

Reklāma
Reklāma


Kleitas, mātes un meitas, Norvēģija/Latvija, režisore Ilze Burkovska-Jakobsena. Mātes un viņu tīņu vecuma meitas piedzīvo augšanas grūtības, seko modei un stresa diktētajam dzīves ritmam, kas maz atšķiras Norvēģijā un Latvijā.


Lope de Vega: netiklis un pavedējs (Lope), Spānija/Brazīlija, režisors Andruša Vedingtons. Biogrāfiska kostīmdrāma par 17. gadsimta literātu ar vētrainu personisko dzīvi, kura dvēseles pārdzīvojumi, paša pierakstīti un fantazēti, kļuva par Spānijas kultūras zelta  laikmeta pikantām liecībām.

Māte un bērns (Mother and Child), ASV/ Spānija, režisors Rodrigo Garsija. Gabriela Garsijas Markesa mazdēls ir izveidojis trillera cienīgu drāmu par sievietes spēju vai nespēju būt mātei sirdī un dvēselē.

Amaija (Amaya), Latvija/Honkonga, režisors Māris Martinsons. Latvijas filma par šķiršanos un satikšanos ar starptautisku vērienu un zvaigznēm.

Skaņu troksnis (Sound of Noise), Zviedrija, režisori Ūla Simonsons un Johaness Šērne Nilsons. Mūziķi – teroristi uzvedas kā klasisko bandītfilmu varoņi, taču viss, kam viņi pieskaras kļūst par mūzikas instrumentiem, sākot ar banku automātiem un beidzot ar elektrošoka aparātu operāciju zālē.


Sieva uz pilnu slodzi (Potiche), Francija, režisors Fransuā Ozons. Ironiski sirsnīga komēdija, kurā Katrīna Denēva no 70. gadu emancipētas mājsaimnieces pārtop šarmantā karjeristē.


Dancis pa trim, Latvija, režisors Arvīds Krievs. Mīlestība un atmiņas, kas sāp arī nākošajām paaudzēm. Vēsturiska latviešu filma, kurā dubultlomā redzēsiet Mārtiņu Freimani.


Seansa cena 2 Ls, studentiem, skolniekiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām - 1,50 Ls.

Ieskaties: www.kino.riga.lv