Līdz 4. jūnijam M. Veisbārdes gleznu izstāde Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7, atvērta mākslinieces Mairas Veisbārdes gleznu izstāde ZEMES POĒZIJA.

Attēlā: Maira Veisbārde. Ķemeru parks, 2010.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā: Maira Veisbārde. Ķemeru parks, 2010.

Kas pusnaktī raud un no rīta smejas?
Kas ir tik pilnas burvīgas dzejas?
Ak, puķes ir un būs, kā bija;
Visskaistākā zemes poēzija!

Tā vienā no saviem pēdējo gadu dzejoļiem izsaucas Aspazija. Arī Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, tuvojoties ziedu laikam, ir saplaukušas puķes un zied dārzi. Šoreiz tās ir mākslinieces Mairas Veisbārdes gleznas, kurās vasara zaigo visās savās nokrāsās.

Māksliniece klusajās dabās un ainavās atklāj zemes neatvairāmo un netveramo skaistumu. Tie ir ziedi, jūra un Jūrmala – Ķemeru parks, Jomas iela, Brīvdabas muzejs.
Jūra atmirdz gan rieta saules staros, gan virmojošā sudrabā. Tomēr pāri visam dominē ziedi.

Aspazija saka: „Puķes it visur var salasīt, bet ne jau ikviens prot vaiņagu vīt.” Maira Veisbārde prot izjust puķu dvēseles un atdzīvināt tās uz audekla. Izstādē ir redzami vasarīgi puķu pušķi, saulespuķes, magones, ūdensrozes. Šķiet, ka māksliniece saskatījusi brīnumu katrā ziedā un ļauj to sajust arī mums.

Maira Veisbārde dzimusi 1950. gadā, mācījusies J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Kopš 1986. gada viņa ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre, aktīvi darbojas Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļā.
Mairas Veisbārdes darbiem raksturīga harmonija un izjusta dabas uztvere.

Izstāde Raiņa un Aspazijas vasarnīcā atvērta līdz 4. jūnijam.
Tikšanās mākslinieci notiks 19. maijā plkst. 17.00

Reklāma
Reklāma