Maijā Dailes teātris viesosies Cēsīs, Ventspilī un Madonā

Maijā Dailes teātris izrādi Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas rādīs Cēsīs, Blaumaņa joku lugu ar dziedāšanu Zagļi spēlēs Ventspilī, bet komitraģēdiju Ne tāds kā visi citi – Madonā.

Foto no izrades Zagli – Janis Deinats, Fotocentrs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrades "Zagli" – Janis Deinats, "Fotocentrs".

6. maijā plkst. 19.00 Cēsīs a/s CATA zālē būs iespēja redzēt Mikas Milliaho sievišķīgu traci 1 daļā Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas. Iespējams, ka šī ir komēdija, bet varbūt arī nē. Viena istaba un trīs bezpalīdzīgi, taču cerību nezaudējoši vīrieši, kuri apmaldījušies katrs savā dzīvē. Savstarpējos kašķos un attiecību noskaidrošanā viņi cenšas atrast izeju no šī labirinta. Gundara Caukas iestudētajā izrādē spēlēs Andris Bērziņš, Pēteris Liepiņš un Juris Frinbergs. Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasē Cēsīs, Pils laukumā 9. Pensionāriem un studentiem biļetes ar 30% atlaidi.

13. maijā plkst. 19.00 Rūdolfa Blaumaņa joku lugu ar dziedāšanu Zagļi Dailes teātris rādīs Ventspils teātra namā Jūras vārti. „Rīgas publika tak daudz ko redzējuse, un tomēr tā vietām rēcin rēca,” – Rūdolfs Blaumanis raksta vēstulē pēc lugas pirmizrādes 1890. gadā. Pirmā Blaumaņa sarakstītā luga atrod lielu patikšanu pie skatītājiem. Zagļu personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs. Un kur tad vēl precību lietas – priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu! Iestudējumu veidojis Kārlis Auškāps, izrādē spēlēs Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello. Biļetes var iegādāties teātra nama Jūras vārti un Biļešu Servisa kasēs.

14. maijā plkst. 19.00 Madonas pilsētas kultūras namā aktieri Andris Bērziņš, Ligita Skujiņa, Esmeralda Ermale un Lidija Pupure piedāvās Alekseja Slapovska komitraģēdiju 1 daļā Ne tāds kā visi citi, Anitas Sproģes iestudētajā izrādē solot skatītājiem labu humoru, bagātīgu izdomu un gudru izklaidi. Biļetes var nopirkt kultūras nama un Biļešu Paradīzes kasēs.
 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv

Reklāma
Reklāma