Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina ģimenes uz pasākumu "Sals kniebj degunā"

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 12.00, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Rīgas pils 3. stāvā rīko pirmo pasākumu cikla Ģimene muzejā ietvaros. Tas veltīts ziemas tēmai – kāds bija ziemas apģērbs, kādi bija ziemas prieki Latvijas laukos un pilsētās 20. gadsimta 20. un 30. gados?

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Sals kniebj degunā sižetiski tiks balstīts Jāņa Jaunsudrabiņa dzejiskā ziemas stāstā 14 ainās. Būs aplūkojamas arī attiecīgā laikaposma fotogrāfijas no muzeja krājuma.

Bērni varēs piedalīties āķīgu uzdevumu risināšanā, liekot lietā savu vērīgumu un zināšanas.

Maksa par pasākumu neatkarīgi no apmeklētāju skaita – 2 Ls. Jāiegādājas arī ieejas biļetes atbilstoši muzeja cenrādim: pieaugušajiem – 0,50 Ls; skolēniem un pensionāriem – 0,30 Ls, pirmskolas vecuma bērniem ieeja par brīvu.

Nākamais Ģimene muzejā pasākums Krūzes, tases, tasītes... noritēs 19. februārī.


Ieskaties: www.lnvm.lv


Par muzeju
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) ir trešais vecākais muzejs Latvijā un vienīgais Latvijas vēstures muzejs pasaulē. Kopš dibināšanas 1869. gadā, muzejs ir kļuvis par lielāko latviešu tautas muzejisko vērtību krātuvi - tā kolekcijās ir vairāk nekā miljons priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u. c. Latvijas vēstures liecības. Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme. LNVM nodaļas ir Āraišu arheoloģiskais muzejparks un „Dauderi”.
 

Reklāma
Reklāma