Rīgas Grāmatu iela!

Rīgas svētku ietvaros 2010. gada 21. augustā  no plkst. 9.00 – 21.00  un  22.  augustā no plkst. 9.00 – 19.00 Vērmanes dārzā  Latvijas Grāmatnieku ģilde, aicina visus rīdziniekus viesoties Rīgas Grāmatu ielā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Plašs Latvijas izdevēju piedāvāto grāmatu klāsts, darbosies kultūras pasākumu telts: tikšanās ar autoriem, dažādas radošās darbnīcas, konkursi, balvas un pārsteigumi! Sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku darbosies rīdzinieku iemīļotais Grāmatu maiņas punkts – Nāc un mainies!
Aicināti visi rīdzinieki, Rīgas viesi, grāmatu mīļi un vienkārši garāmgājēji!
Uz tikšanos Rīgas Grāmatu ielā!

Reklāma
Reklāma


Kultūras pasākumu programma:
Sestdiena, 21. augusts

11.00 – 21.00 – Grāmatu lasītāju iemīļotais Grāmatu maiņas punkts – Nāc un mainies!.  Piedāvā Rīgas Centrālā bibliotēka.
11.00-12.00 – Kas tie par svētkiem bez šarmantās rakstnieces Dainas Ozoliņas?! Grāmatu Burvīgās brīvdienas, Brīnumi notiek, Ziemā vajag sniegu un Atmaskot direktori autore Daina Ozoliņa stāstīs par savām grāmatām, par radošajām iecerēm! Sarunu vadīs Māra Rune. Ielūdz apgāds Zvaigzne ABC.
12.00-13.00 – Neparastā feju pasaule grāmatā Lamento. Feju karalienes viltus! Neparastais vienmēr raisa interesi – kā skan feju radītās melodijas, kādi noslēpumi saistās ar viņu pasauli, kā cilvēkiem ieraudzīt feju...? Konkursi, balvas, burvīgie zīmējumi uz ķermeņa un daudz burvības zem četrlapu āboliņa zīmes. Ielūdz apgāds Jumava.
13.00-14.00 – Krāsu nozīmi mūsu dzīvē skaidros dziedniece Elizabete Ozola! Stāstīs par krāsām un to izmantošanas iespējām sadzīvē, iepazīstina ar krāsu simboliku un nozīmes interpretāciju dažādos gadsimtos, to psihofizioloģisko un terapeitisko ietekmi. Ielūdz apgāds Jumava.
14.00-15.00 – Saruna par Eņģelīti, princesēm un bērniem ar rakstnieci Ievu Samausku! Jaukā bērnu grāmatu autore Ieva Samauska atbildēs uz dažādiem jautājumiem par dzīvi, bērniem, literatūru  un ekskluzīvi iepazīstinās ar jauno, vēl topošo darbu Princešu grāmata. Sarunu vadīs Māra Rune. Ielūdz apgāds Zvaigzne ABC.
15.00-16.00 – Lasīšanas gada performance! 69. lapaspušu lasīšana un teatrālā improvizācija par konkrēto tekstu. Grāmatu lasītāja lomā A. Zeibots. Ielūdz Publicis Riga.

Svētdiena, 22. augusts
11.00-19.00 – Grāmatu lasītāju iemīļotais Grāmatu maiņas punkts – Nāc un mainies!.  Piedāvā Rīgas Centrālā bibliotēka.
11.00-12.00 – Populārākā radio balss Dzintars Tilaks stāstīs par savu topošo grāmatu Labi, ka tā!. Humoristiski pastāsti par grāmatas tapšanu, stāsu varoņiem un paša pieredzi dzīves līkočos. Ielūdz apgāds Jumava.
12.00-13.00 – Seno latvju rakstu zīmju noslēpumus atklāj Daina Kraukle. Autores skaidrojumi palīdzēs orientēties zīmju valodā un mācīs lasīt latviešu ornamentus. Ielūdz apgāds Jumava.
13.00-14.00 – Kurp dodas mazais Eņģelītis? Jaunā autore Ilze Liliāna Muižzemniece stāstīs par uzdrīkstēsanos sākt rakstīt 9 gadu vecumā un saviem iedvesmas avotiem. Sarunu vadīs Liega Piešiņa. Mazais burvis Francis Kristians Karagodins. Burvju triki mūs pārsteidzoši ieved Maikla Skota grāmatu Alķīmiķis un Mags pasaulē. Konkursi, balvas un pārsteigumi. Ielūdz apgāds Jumava.
14.00-15.00 – Literāts Reinis Ādmīdiņš iepazīstinās ar Austrālijā dzīvojošās pasaules slavenās mākslinieces – latvietes Lidijas Dombrovskas Larsenas daiļradi mākslā un literatūrā! Jaunāko darbu Gudrības vārds un Cilvēks ūdensvīra laikmetā apskats tapšanā un turpinājumos. Par to, kā laiks mums dod jaunas iespējas. Mākslinieces Elitas Ābeles grāmatu ilustrāciju zīmējumi. Tiks dziedātas tautasdziesmas, būs arī dāvanas! Ielūdz apgāds Sol Vita.