Rīgā pirmo reizi notiks Zaļās ielas svētki

Ar mērķi popularizēt videi draudzīgu domāšanu, 21.augustā, Rīgas pilsētas svētku ietvaros, notiks ZAĻĀS IELAS svētki. Tie norisināsies visas ZAĻĀS IELAS garumā un tajos ikviens interesents varēs gan vērot, gan piedalīties aktivitātēs, kas saistītas ar zaļu dzīves veidu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

ZAĻĀS IELAS svētki (šī iela atrodas starp Dzirnavu un E.Melngaiļa ielām) sāksies plkst.10.00. un visas dienas garumā pasākuma apmeklētājus priecēs Rīgas Zooloģiskā dārza iemītnieki. „Protams, ziloni uz svētkiem nevedīsim, bet lapsu, bebru, iguānu, šinšillu, sesku un citus Latvijas faunas, kā arī dažus eksotiskāku sugu dzīvniekus tur varēs aplūkot,” stāsta pasākuma rīkotāju pārstāve Larisa Pomesčikova.
 
Plkst.13.30.ekoloģiskās modes mīļotājiem būs iespēja vērot  modes dizaineres Diānas Liepnieces (www.shushu.lv) brīvā laika apģērbu kolekciju. Jāatzīmē, ka Liepniece, darinot savus tērpus, izmanto tikai dabīgus, Latvijā ražotus audumus. Līdzās apģērbiem, šajā modes skatē varēs novērtēt arī salona Riga Top Hair meistaru veidotos matu sakārtojumus. Pirmo reizi plašākai publikai tiks prezentēts arī jaunais svārku zīmols Puffy, ko radījušas māsas Elija Krauze un Ieva Ozola.
 
ZAĻĀS IELAS svētkos īpaši tiek gaidīti šaha, dambretes un novusa meistari, kuri savu meistarību varēs nodemonstrēt īpašos spēļu turnīros, plānots arī Latvijā pazīstamu kultūristu šovs. Par mazākajiem svētku apmeklētajiem rūpēsies čaklo roku stūrītis, kurā būs iespēja darināt dažādas rotas, kā arī zīmēt un veidot.
 
Uz ZAĻĀS IELAS notiks zaļais tirdziņš, kurā savu produkciju piedāvās vietējie ražotāji. Gardēžu baudai tiks piedāvāti svaigu ogu kokteiļi un dabīgo sulu sorberts no iDilles. Drosmīgajiem svētku viesiem būs iespēja kāpt uz “brīvās skatuves” un dalīties pārdomās par zaļā dzīvesveida popularizēšanu Latvijā.

Svētku muzikālais noformējums uzticēts ZAĻĀS IELAS rajona esošā “Bites blūza kluba” profesionālajiem mūziķiem.
                                                                                                   
Pasākuma laikā notiks arī konkursa “Zaļais foto” izstāde un apbalvošana. Visi interesenti vēl var paspēt piedalīties konkursā sūtot savus darbus uz e-pastu konkurss@parzalulatviju.lv
 

Plašāka informācija: www.parzalulatviju.lv
 

Reklāma
Reklāma