"Leļļu teātris" uzsāk jauno sezonu

Latvijas Leļļu teātra kolektīvs jau 7. augustā atgriežas pie skatītājiem ar izrādēm latviešu un krievu valodā. Šī sezona būs mākslinieciski daudzveidīga – abās trupās tiks iestudētas gan jaunas izrādes, gan atjaunoti vairāki jau iepriekš izrādīti iestudējumi, kas uz laiku no repertuāra tika izņemti aktieru sastāva maiņas dēļ.

Leļļu teātra draudzīgais kolektīvs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Leļļu teātra" draudzīgais kolektīvs.

Aizvadītās sezonas vidū latviešu trupai pievienojās 4 jauni aktieri – Lienīte Osipova, Daumants Švampe, Artūrs Putniņš un Anrijs Sirmais, savukārt šajā sezonā krievu trupā darbu uzsācis aktieris Nikolajs Šestaks.


Jaunumi teātrī gaidāmi jau septembra sākumā – režisors Māris Koristins strādā pie Hansa Kristiana Andersena Mazās nāriņas iestudējuma, pēc kura pirmizrādes 5. septembrī bērnus gaida sezonas atklāšanas svētki ar atrakcijām un radošām nodarbībām. Pēc Mazās nāriņas klajā laišanas latviešu trupa uzsāks darbu pie vērienīga, muzikāla projekta Pepija Garzeķe Valda Pavlovska režijā skolas vecuma bērniem un jauniešiem, kura pirmizrāde gaidāma 21. novembrī, savukārt krievu trupa strādās pie 3 Mazās zāles izrādēm – režisore Vija Blūzma iestudēs Pasaku par zelta zivtiņu (pirmizrāde 19. septembrī) un Ērkšķrozīti (pirmizrāde 30. oktobrī), bet Māris Koristins krievu trupā veidos Pasaku par rausīti (pirmizrāde 13. novembrī). Ziemas sezonā tiks atjaunots un papildināts Ziemassvētku izrāžu repertuārs, lai svētkos priecētu bērnus gan teātrī, gan dodoties izbraukumos.


Līdzās jau pieredzējušiem teātra režisoriem šajā sezonā spēkus leļļu mākslas laukā izmēģinās arī divi jaunie režisori – savas un bērna fantāzijas robežas izrādē Kas dzīvo rotaļkastē...? (pirmizrāde 12. septembrī) meklēs Edgars Kaufelds, kurš pēc režijas diploma iegūšanas 2008. gadā kļuva par Leļļu teātra aktieri, un viņa kursabiedrs Valters Sīlis, kurš izrādē Palle viens pats pasaulē pētīs leļļu un videoprojekcijas sadarbības iespējas. Ar oriģinālu papīru leļļu projektu janvāra sākumā teātrī ieradīsies viesrežisore no Novgorodas Nadežda Aleksejeva, latviešu trupā iestudējot japāņu pasaku Mazais samurajs. Pavasarī gaidāms Pepijas Garzeķes iestudējums krievu trupā, zvēru detektīvs Pīļu namiņa noslēpums latviešu trupā, bet sezonas noslēgumā paredzēts atjaunot R. Blaumaņa Skroderdienas Silmačos pieaugušajiem. Kā katru gadu rudenī un pavasarī teātris dosies izbraukumos uz Latvijas reģioniem, lai iepazīstinātu ar profesionālu leļļu teātri arī ārpusrīgas bērnus.

Reklāma
Reklāma


Teātra cenu politika saglabāsies līdzšinējā – biļetes uz Lielās zāles izrādēm šajā sezonā maksās 3 līdz8Ls, bet uz Mazās zāles izrādēm – 6Ls. Daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, teātris piedāvā 20% atlaidi, atlaides iespējams iegūt arī grupu apmeklējumiem. Tāpat šajā sezonā turpināsies Medus stunda – iespēja katru trešdienu no 13:00-14:00 visas biļetes iegādāties par 5Ls. Arī piesakoties teātra e-jaunumiem, iespējams saņemt akcijas piedāvājumus. Sīkāku informāciju var atrast teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv.


Informāciju sagatavoja: Rūta Birzleja