Līgo tirdziņš, kur mācīs slaukt govi!

Ieskandinot vasaras saulgriežus, piektdienā, 18. jūnijā, no 15:00 – 19:00 pie t/c Spice Home norisināsies Līgo tirdziņš, kurā pilsētniekiem būs iespēja kopā ar sava aroda ekspertiem apgūt govs slaukšanas māku, sviesta kulšanu, vainagu vīšanu, kā arī citas Jāņu tradīcijas un lauku cilvēku ieražas.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pilsētnieki varēs iemēģināt roku lauku cilvēku nodarbēs — govs slaukšanā un sviesta kulšanā, profesionālu floristu pavadībā apgūt vainagu pīšanas mākslu, kā arī paši meistarot un no dažādām zālītēm kombinēt Jāņu smaržu spilventiņus dāvināšanai Līgām un Jāņiem. Kā apliecinājumu jauniegūtajām prasmēm apmeklētāji saņems meistaru izsniegtu Līgotāja/s sertifikātu. Savukārt bērni Mazo pavāru skoliņā — Ķekavas gaiļu teltī paši gatavos uzkodas Jāņu galdam, kā arī apgūs galda un ēdiena etiķeti un vizuālo noformēšanu.

Profesionālu floristu pavadībā varēs apgūt vainagu pīšanas mākslu, kā arī paši meistarot un no dažādām zālītēm kombinēt Jāņu smaržu spilventiņus.

Reklāma
Reklāma

Par jautrību pasākuma laikā gādās folkloras kapela Maskačkas spēlmaņi. Muzikanti dziedās, spēlēs latviešu tautas mūzikas instrumentus, kā arī iesaistīs apmeklētājus dziedāšanā, dejošanā un rotaļās. Apmeklētājiem būs iespēja iejusties tautu meitu un tautu dēlu lomās fotografējoties latviešu nacionālajos tautas tērpos. Par visām aktivitātēm, kuras norisināsies Līgo tirdziņā apmeklētājus informēs un aicinās līdzdarboties aktieris Normunds Bērzs.

„Aicinu rīdziniekus izmantot iespēju ielīgot Jāņus saskaņā ar senlatviešu paražām — , smelties radošas idejas jestrai līgošanai nobaudīt dažādus Jāņu svētkiem raksturīgus gardumus, kā arī tirdziņā iegādāties zemnieku ražoto produkciju savam svētku galdam un jāņuzāles. Apmeklētājus gaida jautra Līgo svētku ieskaņa!”   aicina t/c Spice Home direktors Raimonds Ozoliņš.

Pircēji Līgo tirdziņā varēs iegādāties pieprasīto un gardo izlejamo Užavas alu, kā arī svaigus un veselīgus produktus tieši no Latvijas zemniekiem — sveramo biezpienu, krējumu, Jāņu sieru un citus sierus, zaļumus, dārzeņus, augļus, ogas, plašu klāstu ar gaļu (svaigu, žāvētu, vītinātu), zvejas produktiem, medus, smiltsērkšķu produktus, maizi un mājas konditorejas izstrādājumus. Tāpat tirdziņā varēs sastapt arī daiļamatniecības meistardarbu, rokdarbu un mājsaimniecības preču, kā arī stādu un jāņuzāļu tirgotājus.


Informāciju sagatavoja: Maija Trikule, sabiedrisko attiecību aģentūra Prospero