Izrāde Jaunajā Rīgas teātrī: MARGARĒTA

Pēc 25 cietumā pavadītiem gadiem pie Margarētas (Grietiņas) ierodas Advokāts, lai novestu līdz galam aizmirsto “lietu” – apsūdzību trīs noziegumos: mātes noindēšanā, bērna noslīcināšanā un brāļa nāvē. Detektīvintriga kalpo ne tikai notikumu virzībai, bet palīdz piekļūt cilvēku dvēselēm. V.Kairišs preparē cilvēku dzīves, lobot kā sīpolus.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

“Luga un izrāde ievada intrigas un asociācijas lokā, kurā gribas uzturēties pēc iespējas ilgāk. Sajūta, ka viss apraujas par ātru. Šī Fausta parafrāze skatītājā ceļ inteliģences apziņu, jo vari izsekot literārām reminiscencēm, līdzībām.”
L.Dzene Kritiķa acsDiena, Izklaide, 23.03.2001.

“Ko režisors izcēlis lugā? Mūžīgo un vienkārši skaisti pateikto. Piemēram, nekad nesastādītajā pasaules mīlas lirikas antoloģijā bez kautrēšanās varētu ievietot dažus fragmentus no Māras Zālītes Margarētas. Mīlestības poētiskā un fizioloģiskā anatomija Grietiņas monologos ir iemiesota no A līdz Z. Jā, apsēstība. Jā, grēcīga. Bet, kad vārdi izgājuši caur Maijas Apines Margarētas lūpām, pirkstiem, acīm, ceļgaliem, - kurš pirmais teiks, ka tikai primitīva un tikai miesiska mīlestība.”
U.Adamite - Literatūra un Māksla Latvijā, 24.04.2001.

Režisors – Viesturs Kairišs
Lomās: Maija Apine, Andris Keišs, Kaspars Znotiņš

Mazā zāle/ Jaunais Rīgas teātris, Lāčplēša ielā 25
Biļešu cena: 7,00 Ls
 

 

Ieskaties – Jaunais Rīgas Teātris

Reklāma
Reklāma