Iznācis Aivara Neibarta dzejoļu un pasaku krājums bērniem “Rūķības”

Gada nogalē izdevniecība “Baltais valis” izdevusi Aivara Neibarta dzejoļu un pasaku grāmatu “Rūķības” pašiem mazākajiem lasītājiem. Krājumā lasītāji atradīs vēl līdz šim nepublicētās pasakas “Kā Rūķis Dūķis ziemai gatavojās” un “Rūķīšu cepure”, kā arī dzejoļus no dzejnieka bērnu dzejas klāsta.
Grāmatas lapaspusēs atradīsiet jaukus dzejoļus, stāstus un zīmējumus.

FOTO: Publicitātes foto

Grāmatas lapaspusēs atradīsiet jaukus dzejoļus, stāstus un zīmējumus.

Katrs dzejolītis un pasaka, ko dzejnieks sarakstījis “īsļaužiem”, kā viņš dēvēja bērnus, uzbur brīnumiem pilnu pasauli. Tajā rūķis audzē konfekšu koku, gatavo rausi no miega, salāpa piedurkni vecenītei Pasaulei, ievīsta koku saknes lapu zeķītēs un skolā mācās pavisam interesantas zinības, kā piemēram, putnu valodu.

 

Grāmata priecēs gan rakstītā vārda gardēžus, gan arī tos, kas sper pirmos soļus lasīšanā, jo rūķu dižceļu gājēja Aivara Neibarta valodas bagātību un paradoksālo domāšanas veidu var baudīt arī šajā bērniem domātajā krājumā. 

 

Tekstu papildina Signes Ērmanes krāšņās ilustrācijas. Grāmatā ielīmēta kabata ar atklātni, kurā redzams rūķis ar cepuri.  Pasakā “Rūķu cepure” tai ir īpašs spēks piepildīt vēlēšanās tiem, kuri ir labestīgi.

Reklāma
Reklāma

 

Grāmatu sastādījusi Sarmīte Neibarte.

 

Saistītie raksti