Jauna grāmata bērniem "Burtu balle"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā latviešu dzejnieces Daces Taurītes bērnu grāmatu "Burtu balle", kuru ilustrējusi Dace Broka. Jautrie dzejoļi atklāj katra burta stāstu un kopā veido alfabētu.
Burtiem balle! Pievienojies arī tu un atklāj alfabētu.

FOTO: Publicitātes foto

Burtiem balle! Pievienojies arī tu un atklāj alfabētu.

Jautrie dzejoļi, kur katrs vārds ir uz viena burta, ļaus bērniem aizraujošā veidā apgūt alfabētu, lielos un mazos burtus un uzzināt dažādus jaunus vārdus. Vienmēr aktuālā burtu mācība pieredzējušās pirmsskolas izglītības pedagoģes Daces Taurītes grāmatā bērniem "Burtu balle" pasniegta klasiskā un vienlaikus neparastā veidolā. 

Dzejoļi, kas reizē ir arī mēles mežģi, palīdzēs ātri un veiksmīgi apgūt alfabētu un paplašināt vārdu krājumu.

Dace Taurīte ir četru bērnu mamma, pieredzējusi pirmsskolas skolotāja un dzejniece. Alfabēta grāmata bērniem sarakstīta, lai dotu jaunas aktivitāšu iespējas bērniem un vecākiem, palīdzētu attīstīt vārdu krājumu.

“Pateicoties maniem vecākiem, jau kopš bērnības lasu dažādu autoru dzeju un rakstu to arī pati. Pirmos dzejolīšus bērniem sāku rakstīt, strādājot pirmsskolā – radošā vide un atsaucīgie bērni deva vaļu manai iedvesmai. Saskaroties ar bērniem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā, kā arī vēlēdamās bagātināt bērnu vārdu krājumu burtu un skaņu apguves procesā un padarīt to jautrāku, sāku sacerēt  mazus pantiņus. Iesākumā katram burtam bija divas, trīs rindiņas, bet vēlāk pantiņi  gribēja augt lielāki, un tapa Burtu balle,” stāsta grāmatas autore.

Reklāma
Reklāma

Par sevi Dace Broka teic, ka ir dzimusi un uzaugusi Jūrmalā, taču šobrīd dzīvo Baldonē. Viņa atminas: "Jau no bērnības man ļoti patika lasīt. Tas tā aizrāva, ka varēju dzīvot savā pasaulē, kuru uzbūra grāmatas. 

Patika iztēloties, vizualizēt stāstu, izdzīvot. Grāmatas bija mans patvērums.

Fantastiska pieredze un emociju gamma ir multfilmu ieskaņošana latviešu valodā, kur var izdzīvot šos dažādos tēlus, raksturus, sajust tos, saplūst. Pati zīmēt sāku tikai 40 gadu vecumā. Sākumā, tikai sev, tā man bija kā meditācija, sevis meklēšana un piepildīšana."