Helēnai Orai iznākusi pirmā grāmata - “Panika”

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis Helēnas Oras grāmatu “Panika”. Reizē ar grāmatu tapusi arī animācijas īsfilma “Panika”, kas izrādīta gan Kannu kinofestivālā, gan pasaules nozīmīgākajā animācijas filmu festivālā Ansī. Helēna Ora ir aktrises, mākslinieces un radošās personības Elīnas Maliginas pseidonīms.
Reizē ar grāmatu tapusi arī animācijas īsfilma “Panika”, kas izrādīta gan Kannu kinofestivālā.

FOTO: Publicitātes foto

Reizē ar grāmatu tapusi arī animācijas īsfilma “Panika”, kas izrādīta gan Kannu kinofestivālā.

PANIKĀ, izmantojot dažādus izteiksmes līdzekļus un tēlus, autore atklāj dziļi personisku stāstu par sadzīvošanu ar panikas lēkmēm un centieniem izprast tās palaidējmehānismu. Grāmata var palīdzēt labāk izprast, kā jūtas cilvēks, kurš cieš no trauksmes stāvokļiem un cik garīgi un fiziski paģērošas ir šādas lēkmes. Psihoterapeite Ināra Vārpa saka: “Helēna Ora ļauj man būt klātesošai viņas drosmīgajā pārtapšanā – tas ir mulsinoši godīgi, emocionāli trausli, cilvēcīgi kaili. Ierosinoši un iedrošinoši, jo, izrādās, tas nenogalina. Tas ieved gaismā.” 

 

 

Helēna ir spējusi rast sevī resursus ne vien izdzīvot, bet pat rast prieku dzīvošanā un savu vājumu pārvērst par spēka avotu. Un par to runāt mākslas valodā. Viņai ir svarīgi dalīties ar apkārtējiem savos pārdzīvojumos: “Es sevi uzšķēržu ar neasu nazi un izsāpu, viegli pasmaidot. Kādēļ? Jo, lāsts vai laime, citādi nespēju. Performancē process ir rezultāts. Dzīvē tagadne apzīmē man nesaprotamo jēgu. Mākslā es pielāgoju atbilžu variantus saviem esības jautājumiem. Izmantoju dažādus paņēmienus, lai maksimāli tuvotos savai aktuālajai tā brīža virssajūtai. Es gribu turpināt savu ceļojumu neierobežotajā mākslas pasaulē, gūstot arvien jaunus iespaidus. Es gribu peldēt gandarījumā par saviem atklājumiem, priecāties par jaunu virsotņu un dziļāko dzelmju iekarošanu. Un iegūto es gribu sadalīt, dot un atdot. Man ir svarīgi dalīties ar citiem savos piedzīvojumos un sajūtās. Tam esmu radīta, un man nav starpības kurā “valodā” runāju. Doma pati atrod ceļu, kā materializēties. Gribu es to vai ne.”

 

Reklāma
Reklāma

Viena no PANIKAS pirmajām lasītājām Inga Grencberga, “Sestā sieva” autore, par grāmatu saka: “Helēna Ora šajā grāmatā uzdod būtiskus jautājumus SEV, DZĪVEI un VISUMAM. Lasot grāmatu, šie jautājumi šķietami pārvēršas arī par manis kā lasītājas jautājumiem - atbildes - tās gan, katram jāmekē pašam. Un nē, atbildes rokās nedodas viegli, iespējams, brīžiem tās pat ir diezgan neglaimojošas. Bet - ļoti, ļoti vērtīgas! Atbrīvojošas. Vai šī grāmata ir par paniku? Arī! Jā. Bet man šķiet, daudz vairāk par dzīvi.”

 

Pieejama arī e-grāmata šeit.