Izdevniecība “Baltais valis” laiž klajā Vinetas Kravales grāmatu “Vāverēns Sams”

Bērnu grāmatu un žurnālu izdevniecībā “Baltais Valis” iznākusi pirmā bērnu grāmata “Vāverēns Sams”. Bagātīgi ilustrētās grāmatas autores ir ārzemēs dzīvojošas latvietes – pasaku autore Vineta Kravale un māksliniece Ilona Veteruda. Grāmata ne tikai raisīs bērnos interesi par lasīšanu, bet arī veicinās pozitīvo domāšanu un būs palīgs dažādu situāciju risināšanā.
Šī grāmata ir par to, kā bērnam iemācīt pozitīvo domāšanu.

FOTO: Publicitātes foto

Šī grāmata ir par to, kā bērnam iemācīt pozitīvo domāšanu.

“Vāverēns Sams” ir krāšņi ilustrēts pasaku krājums bērniem un viņu vecākiem. Grāmatas galvenais varonis ir mazs vāverēns vārdā Sams. Vāverēns, viņa Māmiņa un Tētis dzīvo lielā parkā, skaisti iekārtotā namiņā. Sams ik dienu saskaras ar visdažādākajām situācijām gan skolā, gan mājās, kuras nemaz nav tik vienkāršas, un mācās tās atrisināt. Ko darīt, ja kāds skolā apsaukā par pārāk kuplo asti, ja gadās apslimt un ir bēdīgs prāts, jāpaveic sarežģīts darbs vai jātiek galā ar dusmām? Tad palīgā nāk vāverēna Māmiņa ar savu brīnumaino riekstiņu krājumu.

 

 

Vinetas Kravales grāmata “Vāverēns Sams” ir īpaši radīta ar psiholoģisku, terapeitisku ievirzi – īsie un aizraujošie stāstiņi rosinās mazo lasītāju kopā ar vecākiem padomāt, kā labāk motivēt un uzmundrināt sevi dažādās situācijās. Autore cer, ka pasakas rosinās ģimeņu sarunas par to, kā pārvarēt dažādas sarežģītas situācijas vai kā iemācīties ko jaunu. 

 

“Ikdienā palīdzot cilvēkiem ar dažādām problēmām, sapratu, ka lielākajai daļai pieaugušo problēmas sākas bērnībā. Viņiem netika veltīts pietiekami daudz laika, netika teikti labi, uzmundrinoši vārdi,” stāsta grāmatas tekstu autore Vineta Kravale. “Esmu izaugusi lielā ģimenē, esam septiņas māsas, un, saprotams, ka vecāki mums bija ļoti aizņemti. Domājot par to, kā varētu kaut nedaudz palīdzēt bērniem, radās doma par vāverēnu Samu.”

 

Reklāma
Reklāma

Grāmatu “Vāverēns Sams” ir radījušas divas diasporas autores. Tekstu autore Vineta Kravale 11 gadus ir dzīvojusi Īrijā, bet pēdējos trīs – Lielbritānijā. Šī ir Vinetas debijas grāmata. Savukārt ilustrāciju autore ir Ilona Veteruda, kas astoņus gadus dzīvo Zviedrijā. Ilonas mākslas darbi ir bijuši izstādīti vairākās izstādēs Zviedrijā un Latvijā, taču šī būs viņas pirmā bērniem ilustrētā grāmata. 

 

“Šī grāmata ir par to, kā bērnam iemācīt pozitīvo domāšanu. Vāverēna Sama mamma un tētis ir atraduši savu unikālo pieeju, kā savam bērnam iemācīt pozitīvās domāšanas prasmes ikdienas notikumos,” par grāmatu raksta “RigaBrain” smadzeņu treniņu centra vadītājs Pēteris Urtāns. 

 

“Priecājos, ka arī ārpus Latvijas dzīvojošajiem radošajiem cilvēkiem ir iniciatīva un centība radīt šādus oriģināldarbus,” raksta Ziemeļvalstu diasporas izglītības un kultūras grupas vadītāja Ieva Reine. 

 

Grāmata izdota ar Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) Kultūras fonda un Padomes (PBLA KF&P) finansiālu atbalstu.