Jauna grāmata lasītājiem - Monika Zīle "Neizbiedēto putniņu valstība"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā latviešu rakstnieces, redaktores un žurnālistes Monikas Zīles Vakara Romāna sērijas grāmatu “Neizbiedēto putniņu valstība”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakara Romānu sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, “Vakara Romāna” konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

 

Privātskolas pedagoģe Jolanta Kupča, gaidīdama uz ielas pacelto atslēgu īpašnieku, nevar iedomāties, ka saņems piedāvājumu, kurš viņu iemetīs satraucošu notikumu straume. Tāpat starptautiska mēroga izmeklētājs Jānis Pārslavs neparedz, kurp aizvedīs rokās turamais nozieguma pavediens.

Tikai pensionētā medmāsa Marija Ende labi zina, ka zem greznā pieminekļa Matīsa kapos neguļ savulaik pazīstams uzņēmējs, bet viņas dzīvesbiedrs...


"Romāns, kas M. Zīlei raksturīgajā bagātīgajā valodā vizuļo dažādu žanru nokrāsās – aiz sadzīviskām, mums pazīstamām situācijām slēpjas kriminālstāsta cienīga dinamika, turpat arī vientulības un mīlas tēma. Un galvenais jautājums: kurā brīdī laiks atmest noliegumu un beidzot ļauties savām patiesajām vēlmēm?" Ligita Paegle, rakstniece

 

Reklāma
Reklāma

Monika Zīle ir strādājusi par redaktori un žurnālisti laikrakstos un žurnālos, joprojām raksta komentārus "Latvijas Avīzei". Kopš 1968. gada raksta stāstus, romānus un lugas. Romāns "Pati sev māsa" 2010. gadā saņēma Lielo lasītāju balvu kā publiskajās bibliotēkās visvairāk pieprasītais oriģinālliteratūras darbs.

 

Daugavpils teātrī ar panākumiem iestudēta Viljama Šekspīra komēdija "Sapnis vasaras naktī" un Nikolaja Gogoļa "Revidents" Monikas Zīles pārcēlumā latgaliski, savukārt par lugu iestudējumiem Latvijas amatierteātros rakstniece četras reizes saņēmusi AKKA-LAA Autortiesību bezgalības balvu.

 

Grāmatu meklē šeit.