Iznācis Madaras Frīdrihsones romāns "Atgūtais medusmēnesis"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā rakstnieces Madaras Frīdrihsones trešo  “Vakara Romāna” (iepriekš Lata Romāns) sērijas grāmatu "Atgūtais medusmēnesis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakara Romānu sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, “Vakara Romāna” konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem. 

 

Ieva Irbe atgriežas dzimtas mājās kopā ar jauno vīru, lai sakārtotu savas vecmāmiņas lietas un mantojumu. Tomēr, kā izrādās, tad viņai ir jāatšķetina ne tikai omammas dzīves līkloči, bet jāieskatās acīs arī savai pagātnei, par kuru aktīvi atgādina trīs kaimiņu dzimtas vīrieši dažādās paaudzēs un ar pilnīgi atšķirīgiem nodomiem. Tāpat arī tagadne izrādās mezglaina, jo līdz ar Ievas mātes atgriešanos no Londonas Kārkliņos sāk norisināties savādi notikumi.  Jaunajai sievietei ir jānoskaidro, kā tas viss ir saistīts, un kāda ir viņas loma šajā juceklī?

“Kaimiņu attiecības mēdz būt sarežģīta būšana, jo īpaši tad, ja dzimtas trinušās viena ap otru vairākās paaudzēs. Mīlestība pretstatā zemei, kaisle pretstatā labajam vārdam... Un vēl senumsenie aizvainojumi un pieņēmumi, kuri nu jāatšķetina mazbērniem...” Meldra Gailāne, grāmatu blogere.

Reklāma
Reklāma

 

Madara Fridrihsone (1988) Latvijas Universitātē studējusi komunikāciju zinātnes. Rakstniecību iemīlējusi jau bērnībā, kad tapa pirmie stāsti un dzejoļi, bet nopietnāk romānu rakstīšanai pievērsās ar pirmo romānu “Kāda Aina Nekurienē”. Raksta tā, kā izjūt pasauli un nekur to papildus nav mācījusies. Katrā romānā ieliek kaut ko no sevis un tic, ka izvēle būt labam, virza pasauli. 

“Esmu sapratusi, ka rakstīt varu tikai tad, ja esmu godīga pret sevi. Katrā romāna varonī ir kaut kas no manis. Gan labais, gan ne tik pozitīvais. Rakstot es mācos par pasauli un pasaulei mācu par sevi…” saka Madara Frīdrihsone.