Izdota jauna lasāmgrāmata bērniem "Vilku skola"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā franču rakstnieces Karolīnas Rokas un ilustratora Greguāra Mabīra bērnu grāmatu “Vilku skola”. Tulkojusi Laura Romanovska. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata "Vilku skola"  ir paredzēta bērniem vecumā no 5 – 9 gadiem.

Pienācis skolas laiks. Mazajam Vilcēnam jādodas uz baiso vilku skolu, kur skolēni mācās kauties, kaukt, ēst kā sušķi un rupji lamāties. Vilcēna vecākus priecē doma par to, ka nu dēls kļūs par īstu vilku, kura iemaņu komplektā ietilps arī sliktas manieres, taču Vilcēns izgāžas iestājeksāmenos. Nu viņa sapņi par skolu, kur jaukā kompānijā var iemācīties lasīt un skaitīt, var piepildīties. Humorpilna, bagātīgi ilustrēta grāmata bērniem par skolu un labām manierēm.


Karolīna Roka dzimusi 1975. gadā Perpiņānā, Francijā. Studiju laikā Tulūzā viņa ar komiksu autoru Bertrānu Eskeišu izveidoja rakstnieku duetu ar nosaukumu BeKa un radīja daudzus populārus komiksus. Viņa raksta bilžu grāmatas mazajiem lasītājiem, kuras iznāk izdevniecībās "Mijade" un "Auzou".


Greguārs Mabīrs dzimis 1975. gadā Francijā un dzīvo Nantē. Mabīrs savulaik izglītojies pavārmākslā, taču ar laiku pārorientējies uz zīmēšanu un pabeidzis mākslas studijas Sentlucas institūtā Briselē. Mabīrs izdevniecībā "Mijade"publicējis daudzas grāmatas, tostarp "Vilku, kurš izvēlās no grāmatas", kas tulkota 29 valodās. Viņš veido ilustrācijas arī jauniešu presei un komiksu izdevumiem.

Reklāma
Reklāma


Grāmata “Vilku skola” ir tulkota astoņās valodās.