Brīvlaika lasāmviela – "Pasaulē foršākie bērni. Baisā skatuve"

Vasaras brīvlaikā vienmēr paliek laiks arī lasīšanai – un tad taču gribās ko jaunu un jauku, īpaši jaunākā skolas vecuma bērniem. Norvēģu rakstnieces Majas Lundes sirsnīgais stāsts “Pasaulē foršākie bērni. Baisā skatuve” patiks arī vecākiem, bet bērni, īpaši jau domīgie, klusie un rātnie, būs sajūsmā. Šī ir grāmata, kas rosinās fantāziju, priecēs noskumušos un izklaidēs nerātnos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasaulē foršākie bērni“Ir tādi cilvēki, kas ir forši. Piemēram, Markuss. Viņam futbola bumba klausa labāk par visiem, un viņam ir bedrīte kreisajā vaigā un aizraujoši smiekli. Un arī Kornēlija ir viena no foršajiem. Viņai ir gari, zīdaini mati, un viņa pārvietojas it kā atrastos uz skatuves pat dodoties uz tualeti. Un ir tādi, kas ir vēl foršāki! Tādi kā mēs. Helēna, Alfrēds, Īvans un es. Mēs esam tik forši, ka neviens to vēl nav sapratis. Bet tas ir tikai laika jautājums. Vismaz Helēna tā saka,” jau pašā grāmatas sākumā atzīst stāstītāja. 


Iepazīstieties ar pasaulē foršākajiem bērniem! Neapturamā Helēna. Skaistais, bet ne pārāk gudrais Īvans. Perfektais gudrītis Alfrēds. Un ļoti garlaicīgā stāstītāja, kuru mēs nevaram šeit nosaukt vārdā (jo viņa uzskata, ka tas ir pats stulbākais vārds pasaulē). Šī grāmata ir par viņiem! Kad klasē ierodas jaunā skolniece Helēna, arī Bjergas dzīve mainās – Helēna ir nerimtīgu ideju pilna un pati uzskata, ka ir visforšākā. Tiesa, klasē vēl neviens nav pamanījis šo foršumu, un tāpēc Helēnai rodas brīnišķīga ideja: jānodibina sava grupa un jāsniedz neaizmirstams koncerts!


Maja Lunde ir grāmatas “Pasaulē foršākie bērni. Baisā skatuve” autore. Viņa dzīvo Oslo kopā ar vīru un trim bērniem. Kad Maja bija maza, viņa ļoti līdzinājās Bjergai. Arī Majai patika gleznot, lasīt grāmatas, un viņa nemaz nejutās kā pasaulē foršākā. Kad Maja neraksta kādu jaunu grāmatu, viņa raksta scenārijus gan bērnu, gan pieaugušo televīzijas raidījumiem.


Hanne Sigbjērnsena ir grāmatas zīmējumu autore. Viņas radošais pseidonīms ir Tegnehanne, kas tulkojumā nozīmē Zīmētājhanne. Pieaugot Hanne izveidoja savu zīmējumu un komiksu blogu, un 2012. gadā saņēma balvu “Gada labākā blogere”! Viņas komiksi tiek publicēti Norvēģijas lielākajā laikrakstā “Aftenposten”, un 2015. gadā Hanne saņēma Pondus balvu par gada labāko komiksu.
Tulkotāja Inga Bērziņa ir dzimusi Latvijā, bet tagad ar ģimeni dzīvo Norvēģijā un strādā par norvēģu valodas skolotāju.

Reklāma
Reklāma


Pieejama arī e-grāmata.
Līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”.
No norvēģu valodas tulkojusi Inga Bērziņa.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv