Katalāņu autores Annas Ļenasas grāmata bērniem "Krāsu mošķis"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā katalāņu rakstnieces un ilustratores Annas Ļenasas bērnu grāmatu “Krāsu mošķis.” No katalāņu valodas tulkojusi Dace Meiere. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecums, kad bērni sāk domāt un atšķirt savas un apkārtējo emocijas, nav viegls vai vienkāršs process ne bērnam, ne viņa vecākiem, tāpēc šī grāmata, kas kļuvusi par starptautisku bestselleru, palīdz bērniem iemācīties atpazīt, nosaukt vārdā un saprast savas emocijas viņiem saprotamā un pieņemamā veidā.


Anna Ļenasa, būdama mākslas terapijas speciāliste, ilustratore un grafiskā dizainere, izvēlējusies veidot grāmatu, izmantojot otrreiz lietojamus materiālus - avīžu izgriezumus, papīru, kartonu un krāsas, netieši norādot, ka patiesai jautrībai vajag maz – tikai izdomu.

 

Krāsu mošķisGrāmata noderēs kā vecākiem, tā pedagogiem, attīstot bērnu socālemocionālo kompetenci. Iemācoties atpazīt savas emocijas un runāt par tām, uzlabojas bērnu komunikācijas prasmes vienam ar otru un pieaugušajiem. Tāpat ar grāmatas palīdzību apgūto var izmantot, mācoties visdažādākās lietas – valodas, mākslu, matemātiku. Grāmatas autore un pedagogi ir izveidojuši veselu virkni ar tēlu saistītu uzdevumu, kas noder dažādu prasmju apguvei. Grāmatas tulkošanas tiesības ir pārdotas 19 valstīs, visur pēc iznākšanas piedzīvojot panākumus un pozitīvas lasītāju un pedagogu atsauksmes.


Anna Ļenasa ir dzimusi Barselonā, apguvusi mākslas psihoterapiju un psihosociālo izglītību Pompeu Fabras Universitātē un pašlaik darbojas kā skolotāja un mākslas terapeite, kas specializējusies mākslā un emocionālajā audzināšanā. Anna ir sarakstījusi un ilustrējusi grāmatas, kuras maziem un lieliem palīdz izprast savu emociju pasauli.


Tulkojums tapis un grāmata izdota, pateicoties Ramona Ļuļa institūta finansiālajam atbalstam. 

Reklāma
Reklāma


Grāmata “Krāsu mošķis” ir iekļauta Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” 2020. gada rekomendēto grāmatu kolekcijā un International Literacy Association/Children’s Book Council 2019. gada ieteicamo grāmatu sarakstā.

 

Ieskaties: https://veikals.la.lv/