Atkārtoti iznākusi grāmata "Esejas par piedzimšanu bez vardarbības"

Septembrī atkārtotu izdevumu piedzīvo Frederika Leboijē grāmata "Esejas par piedzimšanu bez vardarbības". Pirmoreiz grāmata ar nosaukumu "Piedzimt bez vardarbības" tika izdota pirms 10 gadiem un šajā laikā ir bijusi uzticams sabiedrotais katram, kas vēlas labāk izprast savu vai sava bērna piedzimšanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piedzimt bez vardarbībasFrederiks Leboijē ir franču ārsts un rakstnieks, kas savu dzīvi un darbu ir veltījis, lai dzemdībās ienestu vairāk iejūtības un sapratnes gan pret māti, gan dzimstošo bērnu. Viņš bija viens no pirmajiem, kas pagājušā gadsimta 70. gados noticēja, ka bērniņš, par kura sāpēm dzimstot un nepatīkamajam sajūtām, ienākot aukstā, skaļā, spilgti apgaismotā pasaulē, nekad neesam domājuši, patiešām jūtas tā, kā viņš to nepārprotami rāda.

 

Cieši sakniebtas acis, sarauktas uzacis, raudas, griešanās prom, spārdīšanās, roku savilkšana dūrītēs, trīcēšana... Leboijē bija pārliecināts, ka tas apliecina: bērnam ir spēcīgi negatīvi pārdzīvojumi. Savu vērojumu iespaidots, viņš sāka pārveidot vidi, kādā mazuļi nāca pasaulē, un kļuva par liecinieku tam, ka var dzimt bez sāpēm un pārbīļa.


Savā grāmatā Leboijē soli pa solim tēlaini apraksta piedzimšanas brīnumu, ļaujot paskatīties uz dzemdībām ne tikai kā medicīnisku notikumu, bet dvēselisku un vispārcilvēcisku pieredzi.

Reklāma
Reklāma


Grāmata pieejama www.lina.lv un grāmatnīcās visā Latvijā.