Dzejas dienās iznāks jau piektā dzejas gadagrāmata bērniem "Garā pupa"

10. septembrī, vienīgajā Dzejas dienu pasākumā, kas veltīts bērniem, atklās jau piekto dzejas gadagrāmatu bērniem “Garā pupa”, ko izdod biedrība “Ascendum”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasākumā grāmatas sastādītāja Inese Zandere iepazīstinās ar jaunākās “Garās pupas” saturu, savus darbus lasīs dzejnieks Arvis Viguls, filozofs Ilmārs Šlāpins, piedalīsies bērnu dzejoļu žūrija – režisors Andris Gauja un Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela. Apmeklētājus priecēs ne tikai spēles un dzejnieki, bet arī mūziķis Jēkabs Nīmanis.

Biedrība “Ascendum” 10. septembrī plkst. 12.00, mūzikas namā “Daile” atklās nupat izdoto 2018. gada dzejas gadagrāmatu bērniem. Tajā atrodami līdz šim nepublicēti jauni latviešu autoru darbi, atdzejojumi, visjaunāko dzejnieku – bērnu dzejoļi, kā arī izglītojošs saturs, kas palīdz izprast literatūru un latviešu kultūru. 

Ieeja pasākumā ir bez maksas, bet apmeklētāju grupām lūgums iepriekš pieteikties.

 “Garās pupas” izdošanu 2014. gadā pēc ilgāka pārtraukuma atjaunoja biedrība “Ascendum” un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Gadagrāmatas veidolu radījuši dizaineri Rūta Briede un Artis Briedis, savukārt šī gada izdevumu ilustrējusi māksliniece Liene Mackus. Kā katru gadu, 800 grāmatas eksemplāru tiks dāvinātas Latvijas publiskajām bibliotēkām, dzejas krājumu padarot pieejamu ikvienam. 

Reklāma
Reklāma


Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.