Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā jaunu grāmatu sēriju bērniem - "Agata Mistērija"

Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā jaunu grāmatu sēriju sākumskolas vecuma bērniem "Agata Mistērija". Sērijā "Agata Mistērija" iznākušas pirmās divas grāmatas - "Safari misija" un "Sekojot dimantam". Tā ir aizraujoša, izklaidējoša un izglītojoša grāmatu sērvsiija - detektīvs bērniem no 8 gadu vecuma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

safari misija  

 

Grāmatas galvenā varone ir 12 gadus veca meitene Agata Mistērija - viņai ir apbrīnojama atmiņa un viņa vēlas kļūt par detektīvromānu rakstnieci. Kopā ar brālēnu Leriju, kurš studē slavenajā detektīvu skolā "Eye International", izseko un atklāj lietas un notikumus viscaur pasaulē – dimanta pazušanu Amsterdamas ieliņās un Ņujorkā, Ēģiptes plāksnes zādzību un Bengālijas pērles pazušanu, slepkavību Parīzē pie Eifeļa torņa, zādzību pie Niagāras ūdenskrituma, Dodža kroņa pazušanu Venēcijas karnevāla laikā un kādu intrigu Holivudā.

 

Grāmatā “Safari misija” jaunie londonieši dodas uz Keniju, viņiem jāatrod pazudusī baltā žirafe. Krāsaini, koši apraksti par Āfriku, neredzēti putni un baisas lauvas, vietējās ciltis un tērpi grāmatu ļaus salīdzināt ar "Nacionālās ģeogrāfijas" atlantiem un tās košajiem raidījumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt grāmatā "Sekojot dimantam" no kāda bagāta izsoļu nama nozagts dimants. Agatu un Leriju sagaida liels izaicinājums – viņiem jādodas uz Amsterdamu un jāatklāj zaglis, kurš uzlauzis visdrošāko bruņu koferīti un dimanta vietā atstājis parastu akmeni. Amsterdama jaunos detektīvus sagaida visā savā krāšņumā – ar liesmojošu krāsu tulpēm puķudobēs, kuģīšu un laivu plūsmu kanālos un velosipēdistiem. Tur dzīvo arī nenogurdināmā un vienmēr aktīvā vecmāmiņa Jubileja, pati labākā hidroinženiere, kas piepalīdzēs jauniešiem atklāt pusmiljona mārciņu vērto noziegumu.

 

Grāmatas autors Sers Stīvs Stīvensons (īstajā vārdā Mario Paskvalīni) pēc izglītības psiholingvists, vairāk nekā 10 gadus veidojis un izdevis lomu spēles Itālijā un Lielbritānijā, kā arī strādājis par redaktoru, tulkotāju un rakstnieku. Vairāk nekā 50 publikāciju autors. Viņš ir arī bestsellera "Skola pirātiem" autors, tā tulkota 12 valodās. Viņa moto: "Katrs cilvēks ir skaists stāsts."

 

Grāmatas ilustrējis Stefano Turkoni, kurš veiksmīgi sadarbojas ar vairākām izdevniecībām Itālijā un Francijā. Viņš lieliski ilustrējis vairākus Volta Disneja darbus Itālijā un komiksu grāmatas Francijas tirgum. No 2000. līdz 2006. gadam Turkoni mācījis zīmēšanu "Sforzesco Castle School" un komiksu zīmēšanu Disneja Akadēmijā. Turkoni ilustrējis arī bestselleru "Skola pirātiem".

 

Grāmata tulkota jau 23 valodās, no itāļu valodas to tulkojusi Līva Sniķe.