Izdota jauna grāmata dzemdniecības un ginekoloģijas profesionāļiem

Lai dzemdniecības un ginekoloģijas speciālisti labāk orientētos uz pierādījumiem balstītā pieredzē un varētu izstrādāt neatliekamu situāciju rīcības algoritmus dzemdību nodaļās, ir izdots grāmatas “Dzemdniecība” otrais, papildinātais izdevums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dzemdniecība

Grāmatas redaktore ir Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Rīgas Dzemdību nama galvenā ārste Dace Rezeberga, savukārt autoru kolektīvā ir 43 ārsti un vecmātes. 


“Būtiskāko ieguldījumu grāmatas tapšanā ir devuši Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēji un Rīgas Dzemdību namā strādājošie speciālisti – visi, kuru darbs ikdienā ir saistīts ar dzemdību palīdzību un kuriem patiesi rūp, lai grūtnieces, dzemdētājas un nedēļnieces Latvijā saņemtu drošu un kvalitatīvu aprūpi,” komentē Dr.med. Dace Rezeberga. “Grāmata ir profesionāļu ieguldījums mātes saslimstības un mirstības mazināšanā Latvijā.”


Jaunajā izdevumā ir būtiski papildināta nodaļa par sistēmas saslimšanām grūtniecības laikā, kas palīdzēs ģimenes ārstiem un dažādiem speciālistiem labāk izprast dažādu slimību gaitu grūtniecēm, viņu novērošanu grūtniecības laikā, medikamentu lietošanas īpatnības, kā arī dažādu slimību un medikamentu ietekmi uz augli.

Reklāma
Reklāma

 
Grāmatas izdevējs ir SIA “Medicīnas apgāds”; grāmatu “Dzemdniecība” tuvākajā laikā būs iespējams iegādāties visās lielākajās grāmatnīcās Latvijā, savukārt grāmatas elektronisko versiju būs iespējams nopirkt “Zvaigzne ABC” e-grāmatnīcā.


Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar gandrīz 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemtas vairāk nekā 7000 dzemdības, kas ir aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī.