Izdevniecība Avots piedāvā oriģinālu spēlējamo pasaku "Mazā Mežgariņa lielais piedzīvojums"

“Mazā Mežgariņa lielais piedzīvojums” ir unikāla izspēlējama pasaka mazajiem, kur katrs lasītājs vai klausītājs pats var izraudzīties, kā ritēs notikumi un kā stāstiņš beigsies. Aizraujošās lasāmrotaļas mērķis ir parādīt bērnam, ka dzīvē ik uz soļa viņam ir iespēja izvēlēties un ietekmēt turpmākās norises.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Mazā Mežgariņa lielais piedzīvojums”

 

Mežgariņš Edgariņš ir labestīga un bērnišķi nevainīga meža radība, kam patīk piedzīvojumi, īpaši, ja to laikā var pamieloties gardām ogām un uzdziedāt pašsacerētas dziesmas. Pasakas gaitā mēs satiekam gan pūķu vecomammu, gan skaistu mežgariņu meiteni, gan laumiņas, gan svešzemju mežgaru (kas izrādās gotiņa), gan tiesnesi zirģeli, kā arī susurbumbuli un citus savdabīgus meža iemītniekus. Grāmatas latviskojums ir rotaļīgs un pielāgots tieši vietējam lasītājam, kam šis darbs droši vien atgādinās Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša darbus bērniem.

 

 

 

Vecākiem, kā arī bērnudārzu un skolu audzinātājiem, kas labprāt iesaistās bērnu rotaļās paši, ir iespēja izspēlēt pasakas ainas kopā ar mazajiem – beigu nodaļā atrodamas arī norādes, kā tas darāms.

 

 

Reklāma
Reklāma

Grāmata ir unikāla arī tāpēc, ka, lai arī tās autors, bulgārs Nikola Raikovs, savā dzimatajā valstī ir grāmatu izdevis un izplata pats saviem spēkiem, tā ir guvusi milzīgu popularitāti lasītāju vidū, piedevām nesusi Nikolam ne vienu vien literāro balvu kā Bulgārijā, tā angliski runājošajās valstīs.

 

Grāmatas fantastiskās ilustrācijas ir sarūpējis starptautisks autoru kolektīvs.

 

 

Ieskaties: www.avotsabc.lv

www.facebook.com/avotsizdevnieciba