Apgāds "Jumava" izdevis jaunas grāmatas bērniem

Apgāds "Jumava" laidis klajā Evitas Vincūnes grāmatu mazajiem lasītājiem „Kripatiņa. Mazās skudriņas ceļojums” un jaunāko Teda O Nīla „Elfiņu” sērijas grāmatu „Ziemassvētku prieks”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Evita Vincūne grāmata mazajiem lasītājiem „Kripatiņa. Mazās skudriņas ceļojums”.

Vai arī vismazākie no mums var paveikt lielas lietas un piedzīvot elpu aizraujošas dēkas? Var, ja vien mājās gaida mīļā Māmiņa un ceļā palīdz krietni draugi.

Niecīgākā skudru valstības iemītniece - mazā, bet drosmīgā Kripatiņa - ļoti vēlas palīdzēt “lielajiem” viņu nopietnajos darbos, taču netīšām apmaldās un uzsāk piedzīvojumiem bagātu ceļojumu, kura laikā ne tikai sastop Taureni, kura spārni ir tik lieli kā segas, lido uz lapas kā burvju paklāja un ceļo ar rasas lāsi, bet iepazīst arī milzīgo Zirnekli, kas nemaz nav briesmīgs, bet toties izrādās krietns un uzticams draugs.

 

“Mazās skudriņas ceļojums” ir sirsnīga un aizkustinoša grāmata, ko vecāki var lasīt saviem mazajiem gan pirms laišanās miedziņā, gan kā aizraujošu stāstu jebkurā dienas laikā.


 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Jaunākā Teda O Nīla „Elfiņu” sērijas grāmata „Ziemassvētku prieks”.

Teds ONīls ir sarakstījis vairākas Elfiņu palīdzības grāmatiņas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šajā sērijā iznākušas tādas grāmatas kā „Mazuls nāk”, Kā kļūt par labu draugu”, „Mieru, tikai mieru”, „Prieks būt pašam”, „Droši uz skolu”.

Autors ir ieguvis maģistra grādu angļu valodā Indianas pavalsts universitātē un ilggadēji strādājis reliģiozo tekstu izdevniecībā Sinsinati pilsētā.

Lai nu kam, bet bērniem nav nepieciešams atgādināt, ka Ziemassvētki ir nozīmīgi, jo lielakoties viņi, svētkus gaidot, bez teikšanas viegli ļaujas satraukumam un gaidām! Un tomēr tieši bērni ir tie, kuri visātrāk piemirst, kas šajā laikā ir vissvarīgākais, atzīst autors. „Tas daudzējādā ziņā atkarīgs no tā, ko mūsu kultūra - un mēs paši - mācām, veidojam tradīcijas. Ir kultūras, kurās Ziemassvētkus nesvin. Daudzās pasaules vietās cilvēki svin ziemas saulgriežus, un šiem svētkiem ir senas tradīcijas un noteikti rituāli.”

Galu galā, Ziemassvētki, autoraprāt, vēsta par mīlestību. Mīlestība tiek atsūtīta no debesīm, lai dzīvotu mūsos – un – vēl svarīgāk - mūs izglābtu. Šī mazā, ilustrētā grāmatiņa mēģina šo svarīgo vēstījumu nodot tālāķ bērniem.

Pazīstamā dr. psych., mg. Arts, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande šo grāmatu vērtē kā labu palīgu dialogā, kas katru gadu norisinās vecākiem ar bērniem par Ziemassvētku vecīti, rūķīšiem un Kristus bērniņu.

 

Ieskaties: www.jumava.lv