Izdod grāmatu "Ceļā uz smaidu" par mutes veselību

Dr. Alēna Butkēviča, zobārste un zinātņu doktore, ir izdevusi grāmatu "Ceļā uz smaidu” - praktisku ābeci zobārstniecībā, kurā atbildējusi uz pacientu biežāk uzdotajiem jautājumiem par zobu kopšanu un mutes veselības saglabāšanu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Dr. Butkēviča izveidojusi zobārstniecības ābeci no A līdz Z, kurā apkopojusi 23 gadu praksē iegūtos pacientu jautājumus par zobu kopšanu. Grāmata būs noderīgs informācijas avots un palīgs ikvienam, kurš rūpējas par savu mutes veselību - gan jauniešiem un pieaugušajiem, gan mazu bērnu vecākiem, kā arī topošajiem zobārstniecības speciālistiem un citiem interesentiem.

 

“Veselība nav iedomājama bez mutes veselības, un skaists smaids ir būtiska dzīves kvalitātes daļa kā personiski tā arī sabiedrībā kopumā. Mūsdienās zobārstniecība var atrisināt gandrīz visas iedzimtās un iegūtās mutes dobuma slimības un defektus, funkcionāli un vienlaikus arī estētiski. Rūpes par zobiem un profilakses pasākumu ievērošana ir regulārs darbs, turklāt 90% rezultātu ir paša pacienta rokās - sadarbojoties ar ārstu un zobu higiēnistu, veselu smaidu iespējams saglabāt visa mūža garumā,” stāsta dr. Butkēviča.

Grāmatas tematiskajās nodaļās apkopota informācija par tādiem zobārstniecības virzieniem kā kariess jeb zoba bojājums, kariesa ārstēšana un zoba atjaunošana, zobu higiēna un higiēnisti, zobu balināšana, sakņu kanālu ārstēšana jeb endodontija, rentgenoloģija, protezēšanas pamati, kosmētiskā zobārstniecība, gudrības zoba izņemšana, implantoloģija, zudušā žokļa kaula atjaunošana, paradontoze, pastiprināts zobu pašnodilums, abrāzija jeb bruksisms un ortodontija.

Reklāma
Reklāma


 
“Ceļā uz smaidu” iekļauta labdarības kustības ietvaros, lai atbalstītu veco ļaužu pansionāta “Latgale” iemītniekus. Turklāt ikvienam ir iespēja iesaistīties smaidu labdarības akcijā, atsūtot sava smaida fotogrāfiju labdarības kustības tīmekļa vietnē: http://facebook.com/celauzsmaidu.

 

Par dr. Alēnu Butkēviču

Dr. Alēna Butkēviča ir ārste - stomatoloģe ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi zobārstniecībā. Dr. Butkēviča specializējusies protezēšanā un implantoloģijā, 2002. gadā ieguvusi zinātņu doktores grādu implantoloģijā Bostonas Universitātē. Kopš 2008. gada dr. Butkēviča savā privātpraksē Latvijā dāvā skaistus smaidus pacientiem, un ir zobārstniecības tēmai veltītu publikāciju un lekciju autore.


Plašāka informācija par grāmatu pieejama tīmekļa vietnē: www.drbutkevica.eu.