Gardākā pasaku grāmata - pirmie 1200 pircēji dāvanā saņems šokolādi

Jau no 27. novembra Zvaigznes grāmatnīcās meklējiet skaistāko šāgada jaunumu – “Lielā pasaku grāmata.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Latviešu tautas pasakas un teikas” ir grezns, krāsains izdevums, kurā apkopotas visdažādākās latviešu tautas pasakas un teikas. Tajā var sastapties ar viltīgo lapsu un biklo zaķīti, lēnīgo lāci un stūrgalvīgo vilcēnu. Grāmatā sadzīvo vīzdegune princese un lādzīgs ganuzēns, ātrsirdīgs kungs un atjautīgs kalpa puisis. Krāšņajās lappusēs atdzīvojas lidojošie ezeri un mantu sargā ugunīgi naudas pūķi, turpat var izstaigāt slepenas pazemes ejas un atrast nogrimušas pilis.

 

Daudzveidīgās pasakas un teikas ilustrējusi populārā māksliniece Agija Staka. Katrs grāmatas atvērums ir košs, asprātīgs, latvisks, smalkās detaļās izstrādāts mākslas darbs. Kur vēl citur apskatīt lapsu Bārtas tautastērpā, Dieviņu puķēm piebērtā pļavā un vērot, kā circenis bērniem kaula zobus kaļ?


Krāšņā izdevuma “Lielā pasaku grāmata. Latviešu tautas pasakas un teikas” pircējus gaida arī kāds lielisks pārsteigums: no 27. novembra Zvaigznes grāmatnīcās pirmie 1200 grāmatas pircēji saņems burvīgu Adventa laika dāvanu no Pure Chocolate – pasakaini gardo šokolādes trifeļu kalendāru. Lasot pasakas un izbaudot šokolādi, Ziemassvētku gaidīšanas laiks paies ātri un priecīgi!

Reklāma
Reklāma


Agija Staka ir māksliniece ilustratore. Ilustrējusi vairāk nekā 100 grāmatas un radījusi vairāk nekā 700 pastkaršu. Ikviena radībiņa Agijas Stakas zīmējumos atdzīvojas un iegūst rakstura īpašības. Mazliet nešpetni, mazliet viltīgi, bet daiļi un tīkami zvēri, cilvēki un pārdabiskās būtnes, kuri jau no pirmā acu uzmetiena iepatīkas gan lielajiem, gan mazajiem lasītājiem! Māksliniece saņēmusi arī vairākas balvas: Pavasara balvu 1999. gadā par izdevumu “Ozola grāmata: fantastisks detektīvs ar pakaļdzīšanos” (V. Rūmnieks, Apgāds Zvaigzne ABC) un Pastariņa prēmiju 2007. gadā par grāmatu “Zaļā menca” (M. Rungulis, Zvaigzne ABC, 2006). 2010. gadā māksliniece nominēta Jāņa Baltvilka balvai par grāmatu Olu skola (M. Rungulis, Zvaigzne ABC, 2010).



Sakārtojusi Kristīne Skrīvele, Agijas Stakas ilustrācijas.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv