Jauna, izzinoša un pārsteidzoša grāmata par Salvadoru Dalī

“Jāņa Rozes apgādā” iznākusi ilustrēta grāmata “Tas ir Dalī”, kas rosina iepazīt slaveno spāņu gleznotāju, vienu no pazīstamākajiem sirreālisma pārstāvjiem pasaulē – Salvadoru Dalī. Popularitāti viņš iemantoja ne vien ar oriģinalitāti mākslā, bet arī ar ekscentrisko, izšķērdīgo dzīvesveidu un ūsām, kas šķietami pretojas gravitācijai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata par mākslinieka neparasto dzīvi un darbiem ir guvusi atzinību kā “vērtīgs ieguvums jebkurai kolekcijai” (Aestheticamagazine). Bagātīgais vizuālais noformējums to dara īpaši saistošu jauniem, dinamiskiem lasītājiem.

 

Grāmatā “Tas ir Dalī” mākslas zinātniece Ketrīna Ingrema atklāj mākslinieka dzīvesstāstu vieglā un humoristiskā manierē, vienlaikus sniedzot vērtīgas norādes par viņa ievērojamākajiem darbiem un tajos apslēptajām nozīmēm. Fantāzijas pasaules burvību pastiprina Endrū Reja asprātīgās ilustrācijas par mākslas ģēnija sadzīvi. 

 

“Šī grāmata uzrunās un ieintriģēs ļoti dažāda vecuma lasītājus. Tajā burtiski mutuļo bezrūpība, uzdrīkstēšanās, provocējošs gars, apbrīnojama izdoma. Priecājamies, ka latviešu lasītājiem būs iespēja tuvāk iepazīt šo personību un kultūras fenomenu tik spilgtā, novatoriskā izdevumā, kur vēsturiski fakti  un viedokļi savijušies ar komiksa elementiem. Šķiet, pašam Dalī šāda versija par viņa dzīvi noteikti būtu patikusi,” stāsta izdevuma tulkotāja, “Jāņa Rozes apgāda” izpilddirektore Renāte Punka. 

Reklāma
Reklāma

“Dalī komerciālie projekti paplašināja mākslas pasaules robežas, tomēr savulaik šī pasaule viņu nopēla un kritizēja. Dalī tam nepievērsa uzmanību. Viņam patika nauda, un viņa fenomens nopelnīja miljonus. Viņa lielummānijai nebija robežu. “Ik rītu pamostoties, es izjūtu neaprakstāmu prieku, ka esmu Salvadors Dalī, un izbrīnīts sev vaicāju, ko nebijušu tad šodien paveiks šis Salvadors Dalī.”

 

Ar šo izdevumu “Jāņa Rozes apgāds” aizsāk ilustrētu grāmatu sēriju par slavenu mākslinieku dzīvi. Turpmāk lasītājiem būs iespēja ielūkoties Endija Vorhola un Vinsenta van Goga radošajos dzīvesstāstos. Grāmata “Tas ir Dalī” pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī Jāņa Rozes interneta grāmatnīcā.
No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka.

Ieskaties: www.jr.lv