9 lieliskas grāmatas, ko izvēlēties dāvināt bērnam

Dzimšanas diena, vārda diena. Galu galā - drīz būs Ziemassvētki. Tāpēc piedāvājam 9 lieliskas grāmatas, ko izvēlēties dāvināt bērnam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zelta pasakas

Ja mūsdienu Latvijas iedzīvotājam liktu ātri nosaukt vienu ievērojamu bērnu grāmatu mākslinieci, domājams, atbilde deviņdesmit procentos gadījumu būtu vienāda: “Margarita Stāraste”. Patiesi, iemīļotā bērnu rakstniece un ilustratore, kura nākamā gada februārī svinēs savu simt gadu jubileju, ir bijusi jau vairāku paaudžu lasītāju bērnības neatņemama sastāvdaļa. Godinot mākslinieci, Apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā sava veida “kopotus rakstus” – krāšņu izlasi “Zelta pasakas”, kurā  apkopotas populārākās Margaritas Stārastes ilustrētās un sacerētās grāmatas. Jau atkal pie bērniem nāk ziņkārīgais Kraukšķītis, ņiprais Zīļuks, zinātkārā Tince, draudzīgais lācītis Rūcītis, čaklie Dižmeža iemītnieki un daudzi citi jau vairākām lasītāju paaudzēm pazīstamie pasaku varoņi. Grāmatā iekļauti arī citu autoru dzejoļi un pasakas, kā arī latviešu tautasdziesmas ar mākslinieces ilustrācijām. Brīnišķīgie zīmējumi palīdz bērniem atklāt pasauli, dabas daudzveidību un burvību.

Kopumā māksliniece ir ilustrējusi ap 100 grāmatu – gan pašas, gan citu autoru sacerētas. Mākslinieces radošais rokraksts nav sajaucams ne ar vienu citu – tā ir fantastiska un sulīgu krāsu piesātināta pasaule, kurā atdzīvojas daba, koki un priekšmeti, darbojas visdažādākie bērni, amizantu dzīvnieku, rūķu un rotaļlietu tēli – ozolzīļu zēns Zīļuks, Tince, Burtu meitiņa, sniegavīri, Pintiķu ciema iemītnieki, Piparkūku vīriņi un daudzi citi, kas vairāku paaudžu bērniem ir tuvi un saprotami kā draugi.

Grāmata “Zelta pasakas” ar Margaritas Stārastes ilustrācijām būs brīnišķīga dāvana visu vecumu mākslinieces talanta cienītājiem.

 

 

Kurmītis un sniegavīrs

Iestājusies ziema. Visapkārt klusi snieg, nu jau mežs piesnidzis gluži balts... Cik skaisti! Kurmītim gribētos rotaļāties sniegā un pikoties, bet ar ko? Rotaļu biedra nav, jo visi meža dzīvnieciņi patvērušies siltos mitekļos.Kurmītis sāk velt sniega pikas – vienu, otru, trešo... Skat, kas tad tas? Varbūt jauns draugs?

No čehu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.

 

 

Lotija Straida: Meitenēm brīvajiem brīžiem

Saistošas mīklas un viktorīnas;

Neparastas spēles;

Viegli un interesanti zīmējumi;

Pamācoši stāsti;

Jautri praktiski darbiņi;

Pārsteidzoši eksperimenti.

Ar grāmatu pat drūmākā diena kļūs par neparastāko un jaukāko, ko esi piedzīvojusi.

 

Elena Beilija: Zēniem brīvajiem brīžiem

Saistošas mīklas un viktorīnas;

Neparastas spēles;

Viegli un interesanti zīmējumi;

Pamācoši stāsti;

Jautri praktiski darbiņi;

Pārsteidzoši eksperimenti.

Ar grāmatu pat drūmākā diena kļūs par neparastāko un jaukāko, ko esi piedzīvojis.

 

 

Reklāma
Reklāma

Pelītes Spicītes aizraujošie piedzīvojumi

Iepazīsties – jaunā zvaigzne Pelīte Spicīte! Lietuvā bērni jau labi pazīst atjautīgo, drosmīgo un uzņēmīgo pelīti. Uzzini arī tu, kā pelīte ceļoja uz Austrāliju, nodibināja savu uzņēmumu, remontēja mobilo sakaru torni, apmeklēja Ziemassvētku vecīša fabriku un pat lidoja kosmosā!

Kopā ar pelīti iemācies, kā rīkoties sarežģītās situācijās, piemēram, ja ceļojumā esi pazaudējis pasi. 

Interneta vietnē YouTube noskaties multiplikācijas filmiņu par pelītes piedzīvojumiem vētrā. Ieraksti Google meklēšanas lodziņā vārdus Pelyte Smailyte un tu viegli atradīsi jauko multenīti.

Ja tev patīk Piktie putni (Angry Birds), tu noteikti iemīļosi arī Pelīti Spicīti un viņas draugus. Jurgas Sakaluskaites radīto 

Pelīti un citus spilgtos un atraktīvos grāmatas varoņus ir uzzīmējis lietuviešu mākslinieks Andrus Šļogeris, kas ir piedalījies arī visā pasaulē populārās spēles Angry Birds veidošanā. 

Grāmatas ilustrācijas ir košas un mūsdienīgas, epizodes – interesantas un pamācošas. Pelītes piedzīvojumi patiks gan pirmsskolas vecuma bērniem, gan jaunāko klašu skolēniem.

No lietuviešu valodas tulkojusi Marika Taube.

 

 

Mumins un mazais spociņš

Pēc Tūves Jāsones stāstu motīviem.

Muminu ģimene pavada brīvdienas bākā uz Vientuļās salas, un trollītis Mumins nevar aizmigt. Gulta nav tāda kā viņa gultiņa mājās, un viņš ir pārliecināts, ka saklausa mazu kājiņu dipināšanu…

Kā trollītis pārvarēja bailes? To var izlasīt šajā burvīgajā grāmatā par Muminu un mazo spociņu.

 

 

Princesīte Lilija

Šī Monikas Finsterbušas grāmata ir kā aicinājums ielūkoties feju princesītes Lilijas pasaulē. Lilija dzīvo brīnumskaistā ziedu pilī brīnišķīga dārza vidū. Viņa rūpējas par augiem un dzīvniekiem, rotaļājas ar saviem draugiem. Lilija ir tik aizņemta, ka pat aizmirst par ielūgumu uz feju balli. Kur lai dabū skaistu balles kleitu, kamēr nav par vēlu? Cik labi, ka draugi nāk palīgā!

Krāšņa grāmata ar mirdzošiem attēliem, vēstuli un īstu princešu kroni!

 

 

55 pasaciņas par dzīvniekiem

Šajā grāmatā apkopotajās pasaciņās netrūkst ne piedzīvojumu, ne humora, ne arī asas spriedzes. Tās aizrauj un satrauc, attīsta drosmi un sparu, iedvesmo lasītāju uz aktīvu darbošanos, mudina novērtēt godīgu rīcību un cīnīties ar ļaunumu. Dažās pasaciņās atjautība un viltība savijas kopā, citas ir tikai uzjautrinošas un izklaidējošas. Pasaciņu saturs ir papildināts ar veiksmīgām ilustrācijām.

 

 

Daniels Naps: Dr. Brums - mašīnists

Vadīt vilcienu? Tas taču ir pavisam vienkārši! Nekas slikts jau nevar atgadīties!

Smieklīgs un spriedzes pilns stāsts ar laimīgām beigām par lielīgo lāci Dr. Brumu, kuram tik ļoti patīk spēlēties ar vilcieniņiem.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv