Ko mammas domā par grāmatu "Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam"?

Pirms kāda laika izdevniecība "White Book" laida klajā Dr.Hārvija Karpa grāmatu "Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam". Nu mammas ir paspējušas izmēģināt grāmatā aprakstītos padomus un izteikt savu vērtējumu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Armanda mamma Zane (33 gadi): "Es sāku interesēties par Miega grāmatu pēc tam, kad mans dēls 5 mēnešu vecumā sāka mosties naktī, lai gan pirms tam gulēja ciešā miegā no vakara līdz rītam. Grāmatu izstudēju ātri vien, jo gribēju rast risinājumu esošai situācijai, kas aizvien pasliktinājās – skaļi raudādams Armands modās naktī līdz pat 8 reizēm. Mani uzrunāja Dr.H.Karpa ieteiktais „baltais troksnis”, ko izmantoju vēl šobrīd ik reiz, kad dēls guļ. Liekas, ka viņam ir vieglāk nomierināties pirms gulētiešanas un arī aizmigt, taču biežo mošanos „baltais troksnis” nespēja novērst. Taču visvērtīgākā, manuprāt, ir grāmatā aprakstītā miega treniņa pakāpeniskā medode, ar kuru var iemācīt bērnam pašam aizmigt savā gultiņā bez raudāšanas, pudeles vai mammas krūts.  Rezultāti bija vienkārši neticami un turklāt 4 dienu laikā! Armands kopš 6 mēnešu vecuma iet ar prieku gulēt savā gultiņā nevis aizmieg man pie krūts."

 

 

 

Annijas mamma: "Mūsu ģimenē aug 2,3 gadus veca meitiņa Annija, kad mazajai bija 1,6 gadi viņa uzsāka bērnudārza gaitas. Tās bija lielas pārmaiņas gan mums vecākiem, gan mazajai Annijai. Tad arī sapratām, ka kaut ko darām ne tā un neesam izveidojuši gulētiešanas režīmu/rituālu, kas atbalsojās ar niķiem un stiķiem agrajās rīta stundās. Internetā ieraudzījām grāmatu „Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam” – nopirkām! Abi ar vīru sākām lasīt un secināt, ko un kā darām ne tā un kas mūsu ikdienas ritmā ar steigu jāmaina. Sākām ikdienā pielietot grāmatā aprakstītos padomus par sagatavošanos gulēšanai – pirms miega nekādu TV, saldumus, trakošanas utt. Sākumā bija grūti, bet mums par brīnumu jau nepilna mēneša laikā izdevās izveidot režīmu pie kura pieturamies  joprojām. Pazudušas arī problēmas ar mošanos no rītiem. Pateicoties grāmatas padomiem/ieteikumiem, mūsu mazā Annija tagad mācās vakaros patstāvīgi iemigt. Abi ar vīru pielietojam grāmatā aprakstītās viltības, piemēram, ar iziešanu no istabas, katru reizi šo laiku paildzinot. Šad tad mazajai izdodas iemigt pašai, bet pārsvarā vēl jāpatur rociņa pirms miega.

Man patika, ka grāmatā rakstīts ne tikai par gulēšanu, bet par to, ka bērna miegu ietekmē viss dienas režīms kopumā. Tāpat ir arī ļoti noderīgi padomi jaunajiem vecākiem kā iemācīt bērnam pacietību/gaidīšanu. Runājot par pacietību, ja mazā Annija kaut ko vēlējās dabūt vai gribēja, lai viņai pievērš pastiprinātu uzmanību, uzreiz tika rīkots tracis neskatoties uz to, ka es tai brīdī gatavoju ēst (vai darīju kādu citu mājas darbiņu) un nevarēju uzreiz viņai pievērsties. Tika rīkotas scēnas! Arī šīs problēmas risināšanai sāku likt lietā grāmatā lasītos padomus/ieteikumus. Runāju ar Anniju un stāstīju, ka pievērsīšos viņai un iedošu vēlamo mantu, kad pabeigšu iesākto darbiņu.

 

Reklāma
Reklāma

Šajā grāmatā ir fantastiski ieteikumu par zobu tīrīšanu mūsu vecuma bērnam. Protams, mūsu mājās sliktais ienaidnieks ir „zobutārps” (tas, ka zobos dzīvo tārpi, ir mazās Annijas izgudrojums), kurš grauž zobus un dzīvo saldumu/ēdienu paliekās. Tas arī ir lielākais stimuls tīrīt zobus.

 

Protams, ka mums vēl ir tāls ceļš ejams un daudz jāmācās gan mazajai, gan mums, vecākiem, bet zinu, ka esam uz pareizā ceļa! Grāmatā ir daudz informācijas un vecākiem ir lieliska iespēja pašiem izsecināt, kas viņu mazulim un viņiem noderēs gan ikdienas soļa atvieglošanai, gan saldam un veselīgam miegam. Kā jau zinām – miegs dara brīnumus, mazulītis aug, attīstās, uzkrāj spēkus nākamai dienai utt.! Zinu, ka šajā grāmatā sniegtos ieteikumus bērnu audzināšanā ir pielietojuši arī citi mani ģimenes locekļi, un ir sajūsmā, jo viss izdodas!"


Vairāk par grāmatu lasi Izdota mūsdienīga un kvalitatīva grāmata par bērnu miegu