Pirmo reizi latviešu valodā izdota leģendārā "Viljamsa DZEMDNIECĪBA"

Latvijas māsu, vecmāšu un ārstu palīgu kongresa ietvaros prezentēts pasaules slavenais izdevums “Viljamsa DZEMDNIECĪBA” (Williams OBSTETRICS) latviešu valodā. Jau vairāk nekā 100 gadus šis ir autoritārs, visā pasaulē atzīts dzemdniecības izdevums, kas piedāvā jaunāko zinātnisko informāciju un faktos balstītu pētījumu apkopojumu un tiek pārizdots katrus piecus gadus. Grāmatas jaunākā, 23. izdevuma 4 nodaļu pirmreizēju tulkojumu latviešu valodā limitētā 500 eksemplāru tirāžā izdevis “Ģimenes veselības centrs “STĀRĶA LIGZDA”” sadarbībā ar farmācijas uzņēmumu “Bayer”. Grāmata jau šobrīd dzemdniecības speciālistu vidū pretendē kļūt par bibliogrāfisku retumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tikai 20% dzemdniecības aprūpes sniedzēju Latvijā savā praksē izmanto literatūru angļu valodā,* tāpēc līdz šim valodas barjera ir būtiski ierobežojusi vecmāšu un ārstu iespējas iegūt jaunāko dzemdniecības nozares informāciju un sekot pasaules tendencēm, kas šobrīd pārliecinoši virzās pretim samazinātam plānveida ķeizargrieziena operāciju skaitam un  atbalsta fizioloģisku grūtniecības un dzemdību aprūpi.

 

“Jau no dibināšanas brīža “STĀRĶA LIGZDA” sekojusi jaunākajām, starptautiskos pētījumos balstītām tendences dzemdniecības jomā. Tāpēc vairāk nekā desmit darbības gadu laikā esam nostiprinājuši vadošu pozīciju dabisku dzemdību aprūpes sniegšanā Latvijā. “Viljamsa DZEMDNIECĪBAS” 4 nodaļu izdevums latviešu valodā ir mūsu dāvinājums vecmātēm, ārstiem ginekologiem – dzemdību speciālistiem un dūlām – visiem, kas vēlas darboties, sekojot jaunākajām zinātniskajām atziņām un sniegt kvalitatīvu un mūsdienīgu aprūpi topošajiem vecākiem,” uzsver “Ģimenes veselības centra “STĀRĶA LIGZDA”” dibinātāja un ārste Dina Ceple.

 

“Viljamsa DZEMDNIECĪBAS” izdevums plašākā tirdzniecībā nebūs pieejams. Dzemdniecības aprūpes sniedzējiem un citiem interesentiem grāmatu iespējams saņemt kā dāvinājumu. 

Plašāku informāciju par iespēju iegūt grāmatu savā īpašumā var iegūt, sazinoties ar “Ģimenes veselības centru “STĀRĶA LIGZDA.”” 

 

 

Dina Ceple ir praktizējoša ārste un vecmāte, kā arī "Ģimenes veselības centra "STĀRĶA LIGZDA"" dibinātāja un valdes priekšsēdētāja. 

Reklāma
Reklāma

 

Jau vairāk nekā 10 gadus "STĀRĶA LIGZDA" veicina dabiskas dzemdību prakses izplatību Latvijā, sekojot pasaules mēroga tendencēm un jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem dzemdniecībā, kļūstot par vadošo dabisko dzemdību pakalpojumu sniedzēju Latvijā un profesionāļu novērtētu kompetences centru, kura klientu skaits ar katru gadu pārliecinoši aug. 

 

Pēc Dinas Ceples iniciatīvas 2013.gadā Latvijā pirmo izdevumu piedzīvojusi leģendārā "Viljamsa DZEMDNIECĪBA", kas jau vairāk nekā 100 gadus ir autoritārs, visā pasaulē atzīts jaunākās zinātniskās informācijas un faktos balstītu pētījumu apkopojums, kura atjauninātu versiju izdod katrus piecus gadus. 

 

Tāpat Dina Ceple regulāri uzstājas profesionālajās konferencēs, semināros, kā arī līdzdarbojas darba grupās, sniedzot būtisku pienesumu fizioloģiskas dzemdniecības prakses atbalsta, izplatības un likumiskā regulējuma nostiprināšanā Latvijā.

 

Ieskaties: www.starkaligzda.lv 

 

* RTU Rīgas Biznesa skolas studiju darba pētījums, aptaujājot Latvijas dzemdniecības aprūpes sniedzējus reprezentējošu izlases kopu (100 respondenti), 2010.gada septembris -  decembris.