Grāmata, ko vasaras brīvlaikā lasīt kopā ar bērnu

Pigla ir īpašs sivēns – personība! Tieši tāpēc viņš nolemj aprakstīt savu dzīves gājumu autobiogrāfijā, kuru, palīdzot Vitai Štelmaherei, divu grāmatiņu sērijā laidusi klajā izdevniecība „Jumava”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lauku sētā kopā ar Piglu dzīvo arī kaķis Poga, kurš ir uzticams kompanjons visos piedzīvojumos, brašais sargsuns Reko, kaza Kāre, trusis Sārtacis, gotiņa Strauja, krupis Kraupis un citi lopiņi.

Tomēr, ja tur acis plati vaļā un šņukuru pa vējam, iespējams sastapt arī meža zvērus un atklāt, ka kaimiņos dzīvo pat Strauss.

 

Pigla iepazīst sevi un pasauli vesela gada garumā – pirmajā grāmatiņā „Piedzīvojumu sākums” ir aprakstīti notikumi rudenī un ziemā, bet otrajā, „Piglas jaunie draugi”, darbība noris pavasarī un vasarā.

Līdztekus norisēm dabā aprakstīti arī svētki, atklājot kā tos un pārmaiņas dabā izjūt dzīvnieki.

Lasot grāmatu kopā ar bērnu ir iespējams gan izplānot pašiem savas ekspedīcijas, lai novērotu dabu un iepazītu dzīvniekus, gan izvērtēt kādas sekas var būt nepārdomātai rīcībai.

Reklāma
Reklāma


Vitai Štelmaherei šī ir debija literatūrā. Pēc 20 auto nozarē nostrādātiem gadiem viņa sadūšojās „Jumavai” nosūtīt manuskriptu par sivēna Piglas piedzīvojumiem un šīs sadarbības rezultātā ir tapušas divas brīnišķīgas grāmatiņas ar mākslinieces Kristīnes Ramanes ilustrācijām.


Rakstniece kopā ar otrās grāmatas varoni – savu čau-čau šķirnes suni Rafi ir tikusies ar mazajiem un lielajiem lasītājiem Rīgā, Preiļos, Talsos, Alūksnē, Lādezerā, Jaunjelgavā un jau septembrī turpinās viesoties skolās, bērnudārzos un bibliotēkās, lai iepazīstinātu ar sivēnu Piglu.


Grāmatiņas paredzētas jaunākā skolas vecuma bērniem un tās iespējams iegādāties lielākajās grāmatnīcās visā Latvijā, kā arī atrast savas pilsētas bibliotēkā. Grāmatas cena – 4,82 Ls ar PVN (dažādās grāmatnīcās var būt atsķirīga).