Viss ir citādāk, nekā tu domā. Otrā grāmata

“Jāņa Rozes apgādā” klajā nācis vēl viens Džona Loida un Džona Mičinsona kopdarbs – “Viss ir citādāk, nekā tu domā. Otrā grāmata”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdzīgi kā pirmajā grāmatā, autori nenogurstoši atmasko ikdienas dzīvē izplatītus mītus, aplamus pieņēmumus un vēsturiski izveidojušos pārpratumus. Uzticīgais lasītājs kārtējo reizi varēs pārliecināties, cik aptuvenas ir viņa zināšanas par ģeogrāfiju, bioloģiju, zooloģiju, vēsturi un gluži ikdienišķām lietām. Izrādās, ka astoņkājim nebūt nav astoņas kājas, dimants vairs nav cietākā viela pasaulē, Napoelons nemaz nebija īss, futbolu izgudroja Ķīnā, nevis Anglijā utt. Grāmatā uzzināsiet arī to, kā vislabāk apstrādāt medūzas dzēliena vietu (ne tā, kā jūs domājat...), kas īstenībā izraisa trūci, kādēļ izgudroja fotoradarus, vai apmaldījušies cilvēki tiešām iet pa apli un kāpēc būtu jāizvairās no bezmaksas riekstiņiem bāros.
Kā apgalvo grāmatas autori, “divi Džoniji” – viņi no tiesas ik dienu iemācās ko jaunu un cer, ka grāmatas lasīšana mums visiem būs ne mazāk jautra un aizraujoša kā tās veidošana.
Grāmata tiem, kas iedrošinās paraudzīties uz lietām bez ilūziju plīvura.


No angļu valodas tulkojusi Maija Brīvere
Māksliniece Sana Romanovska

Ieskaties: www.jr.lv

 

Reklāma
Reklāma